Taco El Pastor
Hou je van Mexicaans?
Dan is dit een gerechtje waar je zeker van zult smullen
Ik heb dit recept ooit eens van internet gehaald
Wie weet van wie het recept is....laat het me weten
Het is hier zeker een blijvertje.
Ingredienten:
3 chilies
1/2 ui (fijn gesnipperd)
2 schijven ananas (3/4 cm dik fijn gehakt)
1 chipotle (jalopena) chili in adobo saus
1 eetlepel azijn
4 teentjes knoflook
2 theelepel zout
1 theelepel oregano
1 theelepel komijn
1 1/2 pond schouderkarbonades (snijd het vlees in om de 2 cm tot het bot)
4 schijven ananas 3/4 cm
* tortillas
1/2 ui (fijn gesnipperd)
1/4 kop gehakte koriander
* citroen in partjes
Bereiding:
Breng in een pan met water de chilies aan de kook
Zet het vuur uit en laat de chilies een uurtje in het water staan
Pureer de chilies,ui,fijn gehakte ananas,chipotle chilie in adobesaus,azijn,knoflook,zout,oregano en komijn
Bedek hier het vlees mee en laat marineren voor een uur
Doe het vlees in een ovenschaal met beetje water op de bodem
Bak het vlees in voorverwarmde oven (200 graden celsius) ca. 30 minuten
Zet de warmte van de oven nu op 150 graden celsius
Leg de schijven ananas op het vlees en laat het vlees in de oven tot het gaar is (ca 3 uur)
Laat het vlees rusten voor 20 minuten
Haal het vlees van het bot en vermeng met de ananas en de overgebleven saus
Schep in de tortilla met gesnipperde ui,koriander en citroenpartjes
TIP:
Kan ook als vulling voor burrito`s gebruikt worden
1 reacties:
Lekker weer, en mooie foto, Jeanne!!
Groetjes Thea ♥
Een reactie posten