Paas Salade
Lekker frisse salade die uitstekend past bij een paasbrunch
Feestelijk door de kleuren
Ingredienten:
50 gram alfalfa of andere bonenspruitjes
100 gram waterkers
200 gram gemengde slasoorten
1 grote roze grapefruit
1 papaya (in blokjes)
1 avocado (in blokjes)
1 kleine (bos)ui (in dunne ringetjes)
papaya citroen vinaigrette
Bereiden:
Doe de slasoorten met de alfalfa in een komHussel alles door elkaar
Leg op een platte schaal
Maak de grapefruit schoon en snij de partjes zonder vliesjes uit de grapefruit
Leg de partjes in het midden op de schaal met sla
Leg de avocado blokjes aan een kant van de grapefruit
Maak de papaya schoon en haal de zaadjes eruit
Doe ze in een schaaltje voor de vinaigrette
Leg de blokjes papaya aan de andere kant van de grapefruit
Strooi de ui ringetjes erover heen.
Papaya Citroen Vinaigrette
Ingredienten:
1/2 eetlepel dijon mosterd
5 eetlepels extra virgin olijfolie
5 theelepels vers geperst citroensap
5 theelepels vers geperst sinaasappelsap
1 theelepel witte wijn azijn
1/2 eetlepel honing
1/2 theelepel zout
verse peper uit de molen
Zaadjes van de papaya
Bereiden:
in een kom de mosterd en 1 eetlepel olijfolie goed mengen
Klop het citroensap erdoor
Klop een lepel olijfolie weer erdoor
Klop het sinaasappelsap erdoor
Mix hier de azijn, honing, zout & peper en de resterende olijfolie door
Roer hier de papaya pitjes door
Gebruik de vinaigrette gelijk of bewaar tot volgende dag in de koelkast
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten