Pasta Fagioli Soup
We gebruiken allemaal wel pasta in de soep....
Maar vaak is dat in de vorm van vermicelli
engelenhaar...fijn...middel...grof
Een handje rijst in de soep word ook wel gedaan
(ik doe dat met tomatensoep)
Deze soep is ook met pasta en yummie wat is dit lekker
Een dikke korte pasta geeft toch weer een andere structuur aan de soep
Een dikke korte pasta geeft toch weer een andere structuur aan de soep
Je kunt in plaats van italiaanse sausijsjes ook gehakt nemen
Kruid ze dan met italiaanse kruiden
En maak er grotere balletjes van.
Ingredienten:
1 pond italiaanse sausijsjes
4 plakjes bacon (fijn gesneden)
1 ui (gesnipperd)
2 a 3 teentjes knoflook (uit de pers)
8 cups kippenbouillon
2 cups water
1 blik tomatenblokjes (liefst geroosterde tomaten)
2 blikjes canellini bonen
1 pak spinazie (ontdooid uit diepvries)
1 pot tomatensaus
1/4 cup gehakte peterselie of 1 eetlepel gedroogde peterselie
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder (of uienvlokken fijn gehakt)
1/2 theelepel vers gemalen peper
1/8 theelepel rode peper vlokken
1 cup pasta schelpjes of korte dikke macaroni
Bereiden:
Zet een grote pan op halfhoog vuur
Doe de bacon erin en laat het bruin worden
Zet het vuur laag en voeg de ui en knoflook toe
Roer in de pan ca 1 minuut
Voeg de sausijsjes toe en bak dit tot ze niet meer roze zijn en de ui glazig is
Doe de kippenbouillon erbij, water, de tomatenstukjes,bonen en spinazie roer door
Voeg de oregano, zout, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en rode pepervlokken toe
(geen verse kruiden)
Zet het vuur hoger en breng aan de kook
Doe het deksel op de pan en laat sudderen (niet koken)ca 30 minuten
Voeg nu de verse kruiden toe met de pasta
Breng aan de kook tot de pasta al dente is
Serveer de soep met geraspte parmezaanse kaas en knoflookbrood
Bron: That Some Good Cooking
0 reacties:
Een reactie posten