Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Pittige, Zoete Aziatische Gehaktballetjes


Pittige, Zoete, Aziatische Gehaktballetjes

Deze oosterse gehaktballetjes smaken ook erg lekker als hapje bij de borrel
Ze zijn ook lekker om in een tortilla te doen met sla, bosui, tomaatje en chilisaus.



Ingredienten:

1/2 cup water
1/2 cup soja saus
2 eetlepels rijst azijn
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel chili knoflooksaus (of meer)
3 eetlepels bruine suiker
1 theelepel gember (geraspt)


750 gram kalkoen gehakt
1/4 cup & 1 eetlepel  bosuitjes (gesnipperd)
1/3 cup grove brood kruimels (geroosterd)
1 ei (licht geklopt)
1 eetlepel soja saus
1/4 cup champignons (fijn gehakt)
1 eetlepel gember (geraspt)
2 theelepels chili knoflook saus
zout & peper
1 Eetlepel plantaardige olie
Sesamzaadjes (geroosterd)

 Tip: 
Bewaar gember in de vriezer
Voor gebruik kun je de gember zo raspen

Bereiden:

In een kleine  pan de eerste groep ingredienten husselen
Zet de pan op halfhoog vuur tot het kookt
Zet het vuur laag en laat sudderen tot het is gereduceerd en dikker is geworden.
Terwijl de saus staat te pruttelen de 2de groep ingredienten in een kom doen
Hou een eetlepel ui apart
Hussel alles goed door en maak er balletjes van 3 a 4 cm doorsnee
Verwarm de olie in een koekenpan op halfhoog vuur
Doe de balletjes erin en bak ze bruin in ca 6 minuten
Rol ze om zodat ze overal even bruin zijn
Zet het vuur laag en voeg de balletjes bij de saus toe
Laat 5 a 10 minuten sudderen tot de saus de balletjes bedekken
De balletjes moeten gaar zijn.

Serveer ze heet over rijst met paksoy strooi de sesamzaadjes en de ui ringetjes over de balletjes en de rijst
I.P.V. Rijst kun je ook Mie gebruiken



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten