Reuben Quiche
Toen ik deze Quiche bij Kevin van Closet Kitchen zag was ik erg nieuwsgierig....
De Reuben sandwich kende ik wel maar in Quiche vorm was ik het nooit tegengekomen
Het lijkt me een lekkere Quiche dus mag het recept niet ontbreken,
De amerikaanse corned beef is anders dan wat hier onder die naam verkocht word
Pastrami is een beter alternatief (A.H.vleeswaren) of pekelborst
Neem dan een dikke plak en snij het zelf klein
Zorg dat er geen vet aan het vlees zit en dan moet het zeker lukken
Ingredienten:
2 cups roggebrood kruimels (of Oberlander kruimels)
1/4 cup Zwitserse kaas (Emmentaler of Gruyere fijn geraspt)
1 & 1/2 cup corned beef (in kleine stukjes)
3 eetlepels boter
1/2 cup zuurkool (uitgeknepen en fijn geknipt)
1 cup zwitserse kaas (Gruyere of Emmentaler grover geraspt)
4 eieren
1 cup koffieroom
2 eetlepels Russische Dressing
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius
Mix de roggebrood de zwitserse kaas en de boter
Doe dit in een taartvorm en druk aan
Bak de bodem in de voorverwarmde oven ca. 5 a 7 minuten
Tot de bodem goudbruin gaat gaat kleuren
Haal de vorm eruit en zet de oven lager op 190 graden celsius
Mix de corned beef, zuurkool, zwitserse kaas door elkaar
Klop de eieren en de koffieroom samen goed door
Giet bij de corned beef mengsel
Roer goed door en giet in de bodem van de taartvorm
Bak dit nog 25 a 35 minuten in de voor verwarmde oven van 190 graden
Tot de quiche goudbruin is en in het midden bijna gaar is maar nog wobbelig aanvoelt
TIP:
Rooster een paar sneden roggebrood of obelander
Draai ze in de blender tot grove kruimels voor de bodem
Knijp de zuurkool heel goed uit,desnoods in een schone theedoek
Serveer de quiche met Russische of Thousand Island Dressing en een groene salade
Bron: Closet Cooking
0 reacties:
Een reactie posten