Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Iers Soda Brood


Irisch Soda Bread

Dit brood is dezelfde dag het lekkerst
Maar ook ouder brood wat even in de toaster word gestopt smaakt nog prima
Met boter en oude kaas of marmelade
En niet moeilijk

Ingredienten:

1 1/3 cups volle melk
1/3 cup appel-cider azijn
3 cups bloem (+ voor het werkvlak en bebloemen)
2 & 1/2 theelepels grof zout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda (zuiveringszout)
4 eetlepels koude ongezouten boter (in kleine blokjes)
1 cup vezels (natuurwinkel)
1/4 cup karwijzaadjes
1 cup rozijnen
Gezouten boter voor serveren

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 170 graden
Bekleed een bakplaat met bakpapier

Mix de melk en ciderazijn in een kom
Laat ca 5 minuten staan tot het dikker word
Doe de bloem, zout, bakpoeder en baksoda in een grote kom
Mix door elkaar
Doe de stukjes boter erbij en werk met 2 messen de boter door het bloem mengsel zodat het kruimelig word
Voeg de vezels, karwijzaadjes en rozijnen toe
Roer door het mengsel
Giet de melk en azijn over het bloem mengsel
Roer het goed door tot het deeg 1 geheel is (is plakkerig)
Bebloem je werkvlak en leg het deeg erop
Druk en trek het deeg rond, vouw het om en kneed het deeg
Maak er een ronde vorm van die in het midden hoger is
Leg op het bakblik
Bebloem de bovenkant lichtjes
Snij met een scherp met een X in het deeg (1cm diep)
Bak het brood in de oven tot het goudbruin is en een prikker erin gestoken er schoon uit komt.(ca 1 uur en 10 minuten)
Draai het brood halverwege een slag om
Laat het brood afkoelen op een rek
Soda bread kun je het beste dezelfde dag eten
Serveer er gezouten boter bij.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten