.
Gevulde baquette`s a`la Jeanne
Dat is een dure naam voor een heerlijk stokbroodje
Je kunt ze kant en klaar bij de slager of supermarkt kopen
Maar ik vind ze zelf gemaakt het lekkers
En je kunt zo heerlijk expirimenteren ermee
Deze versie vinden wij het lekkers
Kop soep erbij en je hebt een heerlijke maaltijd
Ingredienten
2 afbak baquettes
1 pond rundergehakt
Zakje gehaktkruiden (stroganoff)
Eitje
2 lente of bosuitjes
Salami
Kaas in plakjes
Katenspek
Vermeng het gehakt met het eitje,de gehaktkruiden en lenteuitje
Je kunt het naar eigen smaak nog verder kruiden
Maar niet teveel....
Snijd de baquetjes bovenop schuin in aan beide kanten
Haal het reep brood eruit en hol het brood iets verder uit
(je hebt nu een soort schuitje)
Vul het brood met het gehakt mengsel
Met vork goed naar beneden duwen
Brood moet goed gevuld wezen..
Leg er de salami dakpans gewijs overheen
Doe daarover heen de plakjes kaas
Daarover heen het katenspek
Zorg dat alles mooi bedekt is
Doe de gevulde baquetjes in de folie
Zet ze in de oven 30 minuten (180 graden)
Haal dan de folie eraf en laat nog even verder bakken in de oven ca 10 minuten
De gehakt moet gaar en het spek knapperig wezen
Snijd het baquetje in schuinen stukken en smullen maar....
Tip:
Koud in plakjes ook lekker bij de borrel
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten