.
Een echte klassieker onder de voorgerechtjes
Tijdje verdwenen...maar dat is echt jammer
Wat is er nu niet lekkerder dan hollandse garnalen
En zelf pellen natuurlijk...
Het is echt niet zo moeilijk
Heb je de handigheid te pakken dan is het zo gebeurd
Klik HIER om te kijken hoe je garnalen pelt
Garnalencocktail
Ingredienten:
250 gram gepelde, hollandse garnalen
4 blaadjes sla
125 mililiter slagroom
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel worcestersaus
2 eetlepels citroensap
1/2 borrelglaasje whisky of sherry
snuifje zout
mespuntje cayennepeper
4 schijfjes citroen
1 eetlepel verse, gehakte peterselie
paprikapoeder mild
Klop de slagroom half stijf.
Klop er lichtjes de mayonaise, de ketchup, de worcestersaus, het citroensap en de whisky doorheen.
Breng op smaak met zout en cayennepeper.
Snijd de blaadjes sla ragfijn.
Verdeel ze over 4 glazen coupes.
Leg hierop de garnalen en schep er de cocktailsaus overheen.
Garneer met een snuifje paprikapoeder en de peterselie.
Steek op de rand van de coupes een schijfje citroen.
Bewaar in de koelkast tot het moment van opdienen; echter niet langer dan 1 uur van te voren klaarmaken.
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten