.
Meringue Taart
Ingredienten:
250 gram frambozen (diepvries)
1 fles mousserende rosé (0.75 liter)
250 g suiker
5 eieren
500 gram mascarpone
2 zakjes vanillesuiker (a 80 g
Schep het bevroren fruit met 50 ml rosé en 50 g suiker om en laat het geheel op kamertemperatuur ontdooien; schep regelmatig om.
Splits ondertussen de eieren (je gebruikt alleen de eiwitten).
Mix de eiwitten tot stevige pieken.
Voeg de rest van de suiker in 2-3 gedeelten toe en klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is; test dit door de kom op z'n kop te houden, het eiwit valt er niet uit.
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Teken op een vel bakpapier een grote cirkel van 24 cm en een kleinere cirkel met een doorsnede van 20 cm.
Knip ze uit en schep het eiwit erin.
Bak het eiwit 1 1/2 uur; de buitenkant is nu krokant en de binnenkant zacht en taai.
Zet de oven uit en laat de meringues in de oven, met de deur op een kier, afkoelen.
Mix ondertussen de mascarpone met de vanillesuiker zacht en luchtig. Verdeel de vanillemascarpone over beide meringues.
Leg de grote meringue op een schaal
Verdeel er 2/3 van het fruit over.
Leg de kleine meringue erop en verdeel de rest van het fruit erover.
Snijd de taart aan tafel met een scherp mes in punten en schenk de rest van de rosé erbij.
TIP: Van de dooiers kun je heerlijke mayonaise maken
Bron:A.H
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten