Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Aardappeltaart met Kruidenslaatje


Aardappeltaart met Kruidenslaatje
Ingrediƫnten
Voor de aardappeltaart:
750 g dikke aardappelen (vastkokend)
150 g Gouda (half-belegen of belegen)
50 g boter
5 takjes (jonge) tijm
peper
zout

Voor het kruidenslaatje:

enkele takjes peterselie
1 bakje verse kervel
1 bosje basilicum
1 bakje tuinkers
1 bosje waterkers
enkele sprieten bieslook
enkele takjes dragon
1 scheutje notenolie
1 scheutje olijfolie
1 scheutje balsamico
peper en zout

Bereiding
Voor de aardappeltaart:

Zet een pannetje op een zacht vuur en smelt er de klont boter in.
Snipper alvast de tijm fijn.
Van jonge tijm hoef je de blaadjes niet te ritsen, omdat de steeltjes zacht zijn.
Spoel en schil de aardappelen.
Leg de aardappelen in een kom koud water.
Neem het bakblik en wrijf de binnenkant in met wat van de gesmolten boter.
Gebruik hiervoor een borsteltje of een keukenpenseel.
Strooi wat zout en peper van de molen op de bodem van het bakblik.
Gebruik de mandoline om de aardappelen in fijne schijfjes te snijden.
De schijfjes zijn een paar millimeter dik. Dep elke aardappel vooraf even droog.
Bedek de bodem van het bakblik met een waaier van aardappelschijfjes.
Leg elk schijfje deels over het voorgaande heen. Werk in cirkels, van buiten naar binnen toe.
Dep wat gesmolten boter over de eerste laag aardappelschijfjes en strooi er een beetje zout en peper overheen.
Strooi wat gehakte tijm op de laag aardappelen en rasp er wat Goudse kaas overheen.
Leg nu een tweede waaier van aardappelschijfjes in de ovenschaal.
Doe dit op dezelfde wijze als bij de onderste laag.
Strooi opnieuw een klein beetje zout en peper over de aardappelschijfjes.
Strooi nog wat tijm over de aardappelen en ook een laagje vers geraspte Gouda.
Herhaal het hele proces nog een derde en een vierde keer.
Dep wat boter, peper en zout over het bovenste laagjes aardappelen.
Dek de aardappeltaart af met een vel aluminiumfolie.
Let op: druk de folie tegen de aardappelen aan.
Verwarm de oven voor op 200°C en bak er de taart in gaar.
Reken ongeveer een uur baktijd.
Controleer tussendoor of de taart gaar is, want geen twee ovens zijn dezelfde.
Prik met een stokje in de taart om dit te checken.

Voor het kruidenslaatje:

Spoel al het groen heel voorzichtig. Meng alle pluksels en blaadjes in een ruime mengschaal.
Voeg een scheutje notenolie, olijfolie en balsamico toe.
Kruid het slaatje met wat peper van de molen en een snuifje zout.
voor de afwerking:
Haal de warme taart voorzichtig uit de vorm
Serveer een punt aardappeltaart met wat van de kruidensla.

Tip: De aardappeltaart is ook prima geschikt als garnituur bij een stukje vlees met groenten

Bron: Jeroen (Dagelijkse kost)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten