Akkerpaddestoelen Salade
Gister kreeg ik een mailtje van Diana (met een recept)
Ze was in Drente naar de jaarlijkse Herdersfair geweest
En er allerlei lekkere dingen ontdekt en gezien
Deze salade vond ze erg lekker
Nu......dat wil ik ook uit proberen natuurlijk
Je hebt er Akkerpaddestoelen voor nodig
Ik had er nooit van gehoord
Dus ik heb even gegoogled en dit gevonden
De akkerpaddenstoel wordt ook wel anijspaddenstoel genoemd.
En zo ruikt en smaakt hij dan ook.
Deze soort bestaat uit meer steel dan hoed,
De totale paddenstoel is eetbaar en komt vooral tot z’n recht in salades.
Je kunt ‘m in het wild vinden en in de winkel.
Ik ben niet zo op zelf paddenstoelen zoeken of je moet er echt iets van weten
De cantharel heb ik jaren met mn ouders geplukt in het wild
Dat is geen probleem...maar andere paddenstoelen koop ik toch liever in de winkel
Dus ik ga dit aan mijn groentemannetje vragen van de week...
En is er veel vraag naar, dan komen ze ook meer in de winkels te liggen
Ingredienten:
sap van 2 citroenen
6 el. extra vierge olijfolie
1/4 rode spaanse peper
2 tenen knoflook in plakjes gesneden
handvol fijngehakte bladpeterselie
10 zwarte of groene olijven in plakjes gesneden
partjes citroen voor garnering
Bereiden:
Breng 1 liter water met het citroensap aan de kook en doe er de paddenstoelen bij.Laat ze 4 minuten zachtjes koken.
Meng intussen de olie, spaanse peper en olijven in een kom.
Giet de paddestoelen af en doe ze meteen bij de marinade.
Meng ze goed door elkaar, evt. op smaak brengen met peper en zout.
Laat het verder afkoelen en serveer er partjes citroen bij
Idee:
Je kunt er ook Rucola i.p.v. Peterselie voor gebruiken
Bron: Diana en Internet
0 reacties:
Een reactie posten