Geroosterde Pompoenpitten
Dit hebben we allemaal wel eens gedaan
Of zonnebloempitten roosteren
Een gezonde snack en bij de borrel als knabbeltje ook erg lekker
In de winkel te koop onder de naam pepita
Dit is leuk om te maken met de kids
Laat ze ieder hun eigen zaadjes schoonmaken en kruiden
Hou wel oogje in het zeil natuurlijk dat het geen zoute massa word.
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel cayennepeper
12 gram olijfolie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 graden celsius
Haal de pompoenzaadjes uit de pompoen,haal de draden eraf en maak ze schoon
Was de pompoenzaadjes en droog zeDoe ze in een kom
Zorg dat de pitten goed door het specerijen mengsel word gehusseld
Leg ze op een bakplaat en spreid ze uit
Bak ze in de oven bruin 15 a 20 minuten
Halverwege even husselen
Let op dat ze niet verbranden
Haal ze uit de oven en laat afkoelen
Bron foto`s: Internet
0 reacties:
Een reactie posten