Peer, Gorgonzola,Balsamico en Pancettasalade met warme Honing Dressing
Ingredienten
250 gram rucola , waterkers en tuinkers (gemengd)
handvol pijnboompitjes
16 plakjes pancetta
2 klontjes boter
1 theelepel olijfolie
4 peren (geschild, van klokhuis ontdaan en in 4en)
1 theelepel balsamico azijn (+ 2 extra voor dressing)
zout en verse peper
1 theelepel honing (+ extra voor dressing)
1/2 theelepel mosterd
150 gram gorgonzola (in stukjes)
handvol pijnboompitjes
16 plakjes pancetta
2 klontjes boter
1 theelepel olijfolie
4 peren (geschild, van klokhuis ontdaan en in 4en)
1 theelepel balsamico azijn (+ 2 extra voor dressing)
zout en verse peper
1 theelepel honing (+ extra voor dressing)
1/2 theelepel mosterd
150 gram gorgonzola (in stukjes)
Bereiden:
Maak de rucola schoon en verdeel over de bordjes
Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn
Haal ze uit de pan en leg op een schoteltje (zet opzij)
Bak de pancetta in de koekenpan tot ze knapperig zijn
Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn
Haal ze uit de pan en leg op een schoteltje (zet opzij)
Bak de pancetta in de koekenpan tot ze knapperig zijn
Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
Doe een klontje boter in een schone koekenpan en zet het vuur op half
Als de boter is gesmolten de peren toevoegen met zout en peper en de honing
Zet vuur iets hoger en laat koken voor ca 5 minuten
Voeg de balsamico azijn toe en laat een minuut koken
Haal de pan van het vuur en haal de peren eruit
Verdeel de peren over de sla
Zet de pan weer op het vuur
Doe de andere klont boter erbij en de honing, de mosterd, zout en peper en de pijnboompitjes
Warm alles goed door
Giet de dressing over de peren en de sla
Verdeel de stukjes gorgonzola over de salade
Als de boter is gesmolten de peren toevoegen met zout en peper en de honing
Zet vuur iets hoger en laat koken voor ca 5 minuten
Voeg de balsamico azijn toe en laat een minuut koken
Haal de pan van het vuur en haal de peren eruit
Verdeel de peren over de sla
Zet de pan weer op het vuur
Doe de andere klont boter erbij en de honing, de mosterd, zout en peper en de pijnboompitjes
Warm alles goed door
Giet de dressing over de peren en de sla
Verdeel de stukjes gorgonzola over de salade
Bron: Lorraine Pascal
0 reacties:
Een reactie posten