Pompoen Mousse
Ze zijn er weer in vele getalen.....
En daar moet je van profiteren.
Deze keer een pompoenmousse als dessert
Wil je meer over pompoen of recepten weten
Kijk dan eens op mijn site Smulpaapje
Klik op Pompoenen of op Pompoenrecepten
En alle info rolt eruit
450 gram pompoen puree
390 gram gecondenseerde melk 2 en 1/2 cups slagroom
2 eetlepels lichte bruine suiker
2 theelepels kaneelpoeder
1/4 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel kruidnagelpoeder
voor garnering
1/4 cup gemberkoekjes (verkruimeld)
Doe de pompoenpuree, gecondenseerde melk, 1/2 cup slagroom, de suiker en de kruiden in een pan
Breng tegen de kook en laat 5 minuten pruttelenDoe het mengsel in een kom
Dek af met huishoudfolie en laat geheel afkoelen
Zet in de koelkast voor 4 a 5 uur
Als het pompoenmengsel goed koud is, de slagroom kloppen tot stijve pieken
Haal er 2/3 cup af
Vouw de rest voorzichtig door het pompoenmengsel
Als alles goed vermengd is de pompoenpuree in 6 kleine schaaltjes of potjes doen (ramekins)
Zet in de koelkast voor nog minstens 3 uur
Schep er een dot slagroom op en strooi er de verkruimelde koekjes over voor het serveren
N.B. Deze mousse is zacht en niet stijf
Bron: Spoon Fork Bacon
0 reacties:
Een reactie posten