Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Peanutbutter Pie Cupcake`s


Peanutbutter Cupcake`s

Dit recept heeft een achtergrond...
Ik surf via foodgawker vaak bij andere medebloggers
En hoewel er vele zijn en over de hele wereld verspreid zitten,
Ben ik soms toch nog verrast over de impact en response van de foodbloggers onderling
Ik kwam via via op het bloggie van The Food Librarian
En ik las het verhaal van Jenny Perillo....
En hoewel ik Jenny helemaal niet ken, trof het verhaal mij
Jenny`s man is vorige week plotseling overleden na een zware hartaanval
Ze blijft achter met 2 kleine meisjes...
Veel foodbloggers hebben gereageerd en gevraagd of ze op de een of andere manier iets voor haar konden doen
Jenny had een bijzonder verzoek......
Of foodbloggers een Peanutbutter Pie wilde maken ter nagedachtenis aan Mikey
(het was zijn favoriete taart)
En om zoals Jenny zei... "share it with someone you love.
Then hug them like there's no tomorrow because today is the only guarantee we can count on."
Inmiddels staat erop Food Network een hele lijst met foodbloggers die dit hebben gedaan
En de taart hebben gemaakt....

Ik ga er cupcakes van maken
In honor of Mikey en Jenny
En ik wens haar heel veel sterkte.....


Peanut Butter Pie Cupcakes for Mikey

Inspired by Jennifer Perillo;
makes 18 cupcakes

Ingredienten:
225 gram chocolade cookies
4 eetlepels boter (gesmolten)
1 pot dulce de leche
1 banaan ( in dunne plakjes)
1 cup slagroom
225 gram cream cheese
1 cup pindakaas (zonder nootjes)
1 cup suiker
1 blik gecondenseerde melk
1 theelepel vanille extract
1 theelepel verse citroensap

Bereiding:

Zet in een muffinvorm papieren cupcake vormpjes
Gebruik een keukenmachine om de koekjes fijn te malen
Doe de koekkruimels met de gesmolten boter in een kom
Mix alles goed door elkaar
Verdeel het mengsel over de cupcake vormpjes
Druk het goed aan op de bodem

Schep ca 1 lepel dulce de leche over de bodem
Bedek met een laagje banaan

Doe de slagroom in een kom en sla het stijf
Doe in een kom en zet in de koelkast tot gebruik


Met de mixer de cream cheese en de pindakaas zacht en luchtig kloppen
Zet de snelheid op laag en meng de suiker erin
Giet de gecondenseerde melk, vanille extract en het citroensap bij het mengsel
Zet de snelheid van de mixer iets hoger
Mix tot een zachte gelijkmatig mengsel

Schep 1/3 van de slagroom door het mengsel
Daarna de overige slagroom toevoegen en doorscheppen
Schep het mengsel bovenop de bananenplakjes tot aan de rand van de cupcakevormpjes
Laat opstijven in de koelkast voor minstens 3 uur (langer is nog beter)
Voor het serveren een toef slagroom erop spuiten en besprenkelen met chocolade schaafsel


Bron: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

muffinrecept zei

Graag vertel ik je mijn geheime muffin recept , dit recept heb ik na veel oefenen en proeven gemaakt tot mijn beste muffin recept van het jaar ! Omdat ik veel vrienden en familie heb die regelmatig op viste komen , is dit Muffin recept heel vaak geproefd en heb ik vele goede complimenten mogen ontvangen.

Populaire berichten