Peanutbutter Cupcake`s
Dit recept heeft een achtergrond...
Ik surf via foodgawker vaak bij andere medebloggers
En hoewel er vele zijn en over de hele wereld verspreid zitten,
Ben ik soms toch nog verrast over de impact en response van de foodbloggers onderling
Ik kwam via via op het bloggie van The Food Librarian
En ik las het verhaal van Jenny Perillo....
En hoewel ik Jenny helemaal niet ken, trof het verhaal mij
Jenny`s man is vorige week plotseling overleden na een zware hartaanval
Ze blijft achter met 2 kleine meisjes...
Veel foodbloggers hebben gereageerd en gevraagd of ze op de een of andere manier iets voor haar konden doen
Jenny had een bijzonder verzoek......
Of foodbloggers een Peanutbutter Pie wilde maken ter nagedachtenis aan Mikey
(het was zijn favoriete taart)
En om zoals Jenny zei... "share it with someone you love.
Then hug them like there's no tomorrow because today is the only guarantee we can count on."
Inmiddels staat erop Food Network een hele lijst met foodbloggers die dit hebben gedaan
En de taart hebben gemaakt....
Ik ga er cupcakes van maken
In honor of Mikey en Jenny
En ik wens haar heel veel sterkte.....
Dit is Jenny`s Foodblog
Peanut Butter Pie Cupcakes for Mikey
Inspired by Jennifer Perillo;
makes 18 cupcakes
Ingredienten:
225 gram chocolade cookies
4 eetlepels boter (gesmolten)
1 pot dulce de leche
1 banaan ( in dunne plakjes)
1 cup slagroom
225 gram cream cheese
1 cup pindakaas (zonder nootjes)
1 cup suiker
1 blik gecondenseerde melk
1 theelepel vanille extract
1 theelepel verse citroensap
Bereiding:
Zet in een muffinvorm papieren cupcake vormpjes
Gebruik een keukenmachine om de koekjes fijn te malen
Doe de koekkruimels met de gesmolten boter in een kom
Mix alles goed door elkaar
Verdeel het mengsel over de cupcake vormpjes
Druk het goed aan op de bodem
Schep ca 1 lepel dulce de leche over de bodem
Bedek met een laagje banaan
Doe de slagroom in een kom en sla het stijf
Doe in een kom en zet in de koelkast tot gebruik
Met de mixer de cream cheese en de pindakaas zacht en luchtig kloppen
Zet de snelheid op laag en meng de suiker erin
Giet de gecondenseerde melk, vanille extract en het citroensap bij het mengsel
Zet de snelheid van de mixer iets hoger
Mix tot een zachte gelijkmatig mengsel
Schep 1/3 van de slagroom door het mengsel
Daarna de overige slagroom toevoegen en doorscheppen
Schep het mengsel bovenop de bananenplakjes tot aan de rand van de cupcakevormpjes
Laat opstijven in de koelkast voor minstens 3 uur (langer is nog beter)
Voor het serveren een toef slagroom erop spuiten en besprenkelen met chocolade schaafsel
Bron: Internet
1 reacties:
Graag vertel ik je mijn geheime muffin recept , dit recept heb ik na veel oefenen en proeven gemaakt tot mijn beste muffin recept van het jaar ! Omdat ik veel vrienden en familie heb die regelmatig op viste komen , is dit Muffin recept heel vaak geproefd en heb ik vele goede complimenten mogen ontvangen.
Een reactie posten