Teriyaki Tempeh Poke Bowl
Ingredienten:
200 gram tempeh
2 cups bruine of witte rijst (gekookt)
4 cups rucola
1 avocado
1/2 cup rode kool (dun geschaafd)
1/2 cup edamame boontjes
1/2 cup ananas stukjes
1/2 cup radijsjes(dun gesneden)
1/2 komkommer in stukjes
1 velletje nori
sesamzaadjes (optioneel)
4 eetlepels sojasaus (geen ketjap)
Teriyaki Saus
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels maple siroop
1 eetlepel rijstazijn
1 knoflookteentje (Uit de knijper)
1 theelepel gemberpoeder of vers geraspt (1/2 cm)
2 a 4 eetlepels water
Bereiden:
Mix in een kleine kom de ingredienten voor de marinade
Voeg 2 a 4 eetlepels water toe
Snij de tempeh in bijt grootte brokjes
Doe ze in een luchtdichte doos en voeg de marinade toe
Hussel alles goed door zodat alle brokjes met de marinade zijn bedekt
Zet weg in de koeling voor minstens 2 uur
Een nacht is nog beter....
Leg een vel bakpapier op een ovenplaat
De brokjes mogen elkaar niet raken
Bak de tempeh ca 10 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden celsius)
Haal de plaat eruit en keer de tempeh om
Smeer er nog extra marinade over...
Kook de rijst volgens de verpakking (dit kan ook van tevoren)
Terwijl de tempeh in de oven staat maak je de rode kool schoon en schaaf hem zo dun mogelijk
De ananas in kleine stukje
Schaaf de radijsjes en snijd de komkommer in stukjes
Snij blokjes van de avocado en spoel de edamame af en laat uitlekken
Neem 2 kommen en doe rijst en de rucola op de bodem
Vooeg de tempeh en andere ingredienten toe
Leg wat van de norivel erbij
En schep er wat van de sojasaus over (of andere saus naar smaak)
Besprenkel met sesamzaadjes
Bron: Emily Happy Healty
0 reacties:
Een reactie posten