Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Toscaanse Witte Bonensoep


Toscaanse Witte Bonen Soep

Dit recept van Toscaanse Soep is een recept van Ina Garten (barefootcontessa)
Ik ben een fan van haar.
Ina maakt no nonsens recepten en heel erg lekker
Dit soepje kon ik niet weer staan, dus vertaald en neergezet op mn bloggie.


Ingredienten:

1 pond gedroogde witte canellini bonen (voor bonen uit blijk zie onderaan)
Goeie olijfolie l
1 ons pancetta of spek in  stukjes gesneden
2 preien (in ringetjes gesneden) 
2 witte of gele uien  (gesnipperd)  
5 wortels (schoongemaakt en in stukjes gehakt) 
4 sellery stengels (in elleboogjes gesneden)
6 knoflookteentjes (fijn gemaakt)
2 theelepels verse rozemarijn (fijn gehakt)
kippenbouillon
2 laurierblaadjes 
zout en peper 
parmezaanse kaas (vers geraspt)

Bereiden:

Zet de bonen in een pan met genoeg koud water om de bonen met 3cm water te bedekken
Laat een nacht staan
Doe de volgende dag de bonen in een vergiet en spoel ze af met schoon water
Zet opzij.
Verhit een kwart cup olijfolie in een grote (soep)pan
Voeg de panchetta of spek toe
Bak voor 4 a 5 minuten aan of tot ze bruin is
Voeg de prei,uien, wortels, sellery, knoflook en rozemarijn toe
Kook dit op laag vuur ca. 10 minuten (af en toe roeren, tot de groente zacht is)
Voeg de bonen, bouillon, laurier blaadjes, zout en peper toe en breng aan de kook
Laat zachtjes pruttelen voor 1 &1/2 uur tot de bonen gaar zijn
Roer af en toe en ga dan met een houten lepel over de bodem
Zodat de bonen niet gaan aanbranden
Haal de laurierblaadjes eruit , deksel erop en laat de soep 15 minuten van het gas af staan
Voeg nog bouillon toe als de soep te dik is.
Verhit de soep langzaam
Schep de soep in soepkommen en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en druppel een beetje olijfolie erover.

TIP:
Gebruik je bonen uit blik neem dan 2 blikken (samen ca 750 gram, mag iets meer zijn)
Laat de bonen uitlekken (vang het vocht op)
Doe 1 kopje bonen en 1/2 kopje vocht en maal dit fijn
Als de bonen in het recept toegevoegd worden neem je de gepureerde bonen en de rest van de bonen en voeg ze toe (het overige vocht gebruik je niet)
Maak zelf kippenbouillon
Laat de soep niet te lang pruttelen
Warm je de volgende dag de soep op, voeg dan nog wat water toe en zout en peper.
Gebruik spek i.pv. bacon of pancetta.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten