Toscaanse Witte Bonen Soep
Dit recept van Toscaanse Soep is een recept van Ina Garten (barefootcontessa)
Ik ben een fan van haar.
Ina maakt no nonsens recepten en heel erg lekker
Dit soepje kon ik niet weer staan, dus vertaald en neergezet op mn bloggie.
Ingredienten:
1 pond gedroogde witte canellini bonen (voor bonen uit blijk zie onderaan)
Goeie olijfolie l
1 ons pancetta of spek in stukjes gesneden
2 preien (in ringetjes gesneden)
2 witte of gele uien (gesnipperd)
5 wortels (schoongemaakt en in stukjes gehakt)
4 sellery stengels (in elleboogjes gesneden)
6 knoflookteentjes (fijn gemaakt)
2 theelepels verse rozemarijn (fijn gehakt)
kippenbouillon
2 laurierblaadjes
zout en peper
parmezaanse kaas (vers geraspt)
Bereiden:
Zet de bonen in een pan met genoeg koud water om de bonen met 3cm water te bedekken
Laat een nacht staan
Doe de volgende dag de bonen in een vergiet en spoel ze af met schoon water
Zet opzij.
Verhit een kwart cup olijfolie in een grote (soep)pan
Voeg de panchetta of spek toe
Bak voor 4 a 5 minuten aan of tot ze bruin is
Voeg de prei,uien, wortels, sellery, knoflook en rozemarijn toe
Kook dit op laag vuur ca. 10 minuten (af en toe roeren, tot de groente zacht is)
Voeg de bonen, bouillon, laurier blaadjes, zout en peper toe en breng aan de kook
Laat zachtjes pruttelen voor 1 &1/2 uur tot de bonen gaar zijn
Roer af en toe en ga dan met een houten lepel over de bodem
Zodat de bonen niet gaan aanbranden
Haal de laurierblaadjes eruit , deksel erop en laat de soep 15 minuten van het gas af staan
Voeg nog bouillon toe als de soep te dik is.
Verhit de soep langzaam
Schep de soep in soepkommen en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en druppel een beetje olijfolie erover.
TIP:
Gebruik je bonen uit blik neem dan 2 blikken (samen ca 750 gram, mag iets meer zijn)
Laat de bonen uitlekken (vang het vocht op)
Doe 1 kopje bonen en 1/2 kopje vocht en maal dit fijn
Als de bonen in het recept toegevoegd worden neem je de gepureerde bonen en de rest van de bonen en voeg ze toe (het overige vocht gebruik je niet)
Maak zelf kippenbouillon
Laat de soep niet te lang pruttelen
Warm je de volgende dag de soep op, voeg dan nog wat water toe en zout en peper.
Gebruik spek i.pv. bacon of pancetta.
Bron Ina Garten
0 reacties:
Een reactie posten