Pokebowl
‘Poké’ betekent ‘dwars in stukjes snijden’ en de naam slaat op de blokjes rauwe vis die in een kom (bowl) samen met rijst, groenten, fruit en overige smaakmakers worden geserveerd.
Deze bowl is uitgebreid met Bettine geitenkaasbolletjes
Het ziet er prachtig uit, maar belangrijker nog is dat het ook nog eens een heerlijke smaakcombinatie is.
Ingrediënten
Voor 2 personen:
125 gram sushirijst of bruine rijst
Bettine geitenkaas bolletjes naturel
2 eetlepels rijstazijn
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel kristalsuiker
150 gram super verse zalmfilet
1/2 mango
1 avocado
1/2 komkommer
1 bosui
zwarte sesamzaadjes
eetbare bloemen (Eatme) (optioneel)
1 eetlepel suree sriracha chili sauce
2 eetlepels mayonaise
Meng de Suree Sriracha chili sauce met de mayonaise en je sriracha mayo is gereed.
Bereiden:
Kook de rijst zoals op de verpakking staat
Laat na het koken, de bruine rijst of de sushirijst afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit de rijstazijn met zout en kristalsuiker in een pannetje en giet dit over de sushirijst of over de bruine rijst.
Laat de rijst afkoelen.
Schil de avocado, mango en komkommer en snijd samen met de zalm in blokjes van dezelfde grootte.
De zalmfilet moet in de lengte in plakken gesneden worden en vervolgens tegen de draad in in reepjes of blokjes gesneden worden.
Plaats de geitenkaasbolletjes, avocado, mango, komkommer en zalm bovenop de rijst. Bestrooi met de zwarte sesamzaadjes en ringetjes bosui.
Om je Poké bowl af te maken kun je deze garneren met enkele eetbare bloemen.
Serveer de Poké Bowl met een schaaltje sriracha mayo.
Note:
Ik ben niet zo van echt rauwe vis eten..(behalve haring)
Ze moet voor dit recept ook super vers wezen
Ik zou gerookte zalm nemen of gerookte tonijn.
Bron: Bettine Geitenkaas
0 reacties:
Een reactie posten