Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Spinazie Ricotta Cannelloni



Canneloni met Spinazie en Ricotta


Wat is cannelloni??
Cannelloni is een pasta soort in de vorm van een pijpje van ca 7 cm
Gevuld met een vulling en bedekt met een saus van kaas en tomaten
Gebakken in de oven
De pijpjes hoeven niet gekookt te worden ze worden gaar en zacht als ze in de oven staan

De meest voorkomende vulling is met spinazie en ricotta en tomatensaus

Ingredienten:

Saus:

1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 kleine ui (fijn gesnipperd)
800 gram verse tomaten of pakje of blik
1 kopje water 
zout & peper
Handje basilicum (gescheurd)
of 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

Vulling:

250 pond spinazie (diepvries uit gelekt)
500 gram ricotta (volvet)
1/3 cup parmezaanse kaas (geraspt)
1 cup geraspte cheddar, mozzarella of gruyere
1 ei
1 knoflookteentje (uit de knijper)
verse nootmuskaat (geraspt)
1/2 theelepel peper en zout

Cannelloni:

Dit hangt van de dikte van de cannelloni af
18 a 22 cannelloni pijpjes
1 a 1& 1/2 geraspte mozzarella
Basilicum voor garnering.

Saus maken:

Doe een lepel olie in een koekenpan
Verwarm dit op halfhoog vuur
Voeg knoflook en uien toe
 laat 2 a 3 min. bakken tot de ui glazig is
Voeg tomaten, water, zout en peper toe
Roer en zet vuur op laag
Laat 5 minuten prutten.
Roer de basilicum  of gedroogde kruiden toe
Zet opzij.



Vulling:

Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet
Pers er zoveel mogelijk water uit
Doe de spinazie in een kom met de overige ingredienten voor de vulling
Mix alles goed door en proef of er zout en/of peper bij moet.

Ovenschaal vullen:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Neem een ovenschaal waar ca. 20 cannelloni`s in kunnen
Schep een beetje saus op de bodem.


Doe de vulling in een spuitzak en neem een mondje wat past in de cannelloni
Spuit de cannelloni`s vol
Leg ze in de ovenschaal
Giet de over gebleven saus over de cannelloni
Zodat alle pijpjes bedekt zijn.
Bedek met folie en zet in de oven en bak ze ca 25 minuten


Haal de schaal uit de oven en strooi er de kaas over
Zet nog 10 minuten in de oven.
Serveer de cannelloni met extra basilicum  er over gestrooid



Video...Cannelloni maken.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten