Canneloni met Spinazie en Ricotta
Wat is cannelloni??
Cannelloni is een pasta soort in de vorm van een pijpje van ca 7 cm
Gevuld met een vulling en bedekt met een saus van kaas en tomaten
Gebakken in de oven
De pijpjes hoeven niet gekookt te worden ze worden gaar en zacht als ze in de oven staan
De meest voorkomende vulling is met spinazie en ricotta en tomatensaus
Ingredienten:
Saus:
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 kleine ui (fijn gesnipperd)
800 gram verse tomaten of pakje of blik
1 kopje water
zout & peper
Handje basilicum (gescheurd)
of 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
Vulling:
250 pond spinazie (diepvries uit gelekt)
500 gram ricotta (volvet)
1/3 cup parmezaanse kaas (geraspt)
1 cup geraspte cheddar, mozzarella of gruyere
1 ei
1 knoflookteentje (uit de knijper)
verse nootmuskaat (geraspt)
1/2 theelepel peper en zout
Cannelloni:
Dit hangt van de dikte van de cannelloni af
18 a 22 cannelloni pijpjes
1 a 1& 1/2 geraspte mozzarella
Basilicum voor garnering.
Saus maken:
Doe een lepel olie in een koekenpan
Verwarm dit op halfhoog vuur
Voeg knoflook en uien toe
laat 2 a 3 min. bakken tot de ui glazig is
Voeg tomaten, water, zout en peper toe
Roer en zet vuur op laag
Laat 5 minuten prutten.
Roer de basilicum of gedroogde kruiden toe
Zet opzij.
Vulling:
Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet
Pers er zoveel mogelijk water uit
Doe de spinazie in een kom met de overige ingredienten voor de vulling
Mix alles goed door en proef of er zout en/of peper bij moet.
Ovenschaal vullen:
Ovenschaal vullen:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Neem een ovenschaal waar ca. 20 cannelloni`s in kunnen
Doe de vulling in een spuitzak en neem een mondje wat past in de cannelloni
Spuit de cannelloni`s vol
Leg ze in de ovenschaal
Giet de over gebleven saus over de cannelloni
Zodat alle pijpjes bedekt zijn.
Haal de schaal uit de oven en strooi er de kaas over
Zet nog 10 minuten in de oven.
Serveer de cannelloni met extra basilicum er over gestrooid
Bron: Recipetineats
Video...Cannelloni maken.
0 reacties:
Een reactie posten