Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Peer en Gorgonzola Taart

Peer en Gorgonzola Taart

Peer en Gorgonzola
Een combinatie die klinkt als een klok
En smaakt des te lekkerder....
Deze taart is dan ook een "mariage in heaven" 


Voor de taartkorst

Ingredienten

1 cup bloem
1/4 cup walnoten (even roosteren in koekenpan daarna fijnmalen)
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1/2 cup boter (ongezouten)
4 a 5 lepels water (koud)

Bereiding

Doe de bloem,walnoten,zout en suiker in de keukenmachine en mix tot alles gemengd is
Doe de boter erbij
Zet de pulseknop aan en druk ca 8 maal op de pulseknop
Doe er een lepel koud water bij en doe dit iedere keer tot er een kruimelig deeg ontstaat
Leg het deeg op een schone ondergrond en vorm een bol
Doe het deeg in keukenfolie en laat in koelkast een uur rusten
Haal na een uur het deeg eruit en rol het deeg op een bloem bestoven werkblad tot een ronde lap ca 1/2 cm dik
Doe het deeg in de vorm en druk goed aan
Bak de vorm "blind" in de oven ca 15 minuten op 175 graden
Haal de vorm uit de oven
Haal de "blinde vulling" eruit en prik met vork gaatjes in de bodem
Bak de korst verder in de oven tot ze goudbruin is (ca 10 Minuten)

Bereiding vulling

2 peren (door de helft en klokhuizen eruit)

2 cups suiker
2 cups witte wijn
1 cup water
4 peperkorrels (black)
2 laurierblaadje
125 gram gorgonzola (kamertemperatuur)
1/2 cup zure room
1 en 1/2 eetlepel honing
1 theelepel tijm (fijngehakt)
1 grote eidooier

Doe de peren in een pan met de gesneden kant naar beneden
Doe de suiker erover, de wijn, het water, de peperkorrels en de laurierblaadjes
Deksel erop en laat sudderen tot de peren zacht zijn (ca 10 a 30 minuten...hangt van de peersoort af)
Haal ze van het vuur en laat afkoelen in het vocht
Snij de peren heel dun in schijfjes
Mix de gorgonzola met de zure room,honing,tijm en eidooier in de keukenmachine tot een smeuige creme
Doe dit mengsel in de taartkorst
Leg de schijfjes peer hieroverheen
Bak in voorverwarmde oven tot de vulling gaar is (ca 10 a 15 minuten)

Note:

Blind bakken is niets anders dan een steunvulling gebruiken en de korst even bakken
Voor steunvulling gebruikt men vaak bonen
In de taartvorm leg je bakpapier op de bodem en aan de zijkanten
Hier worden de bonen op gestort
De bonen en bakpapier worden na het bakken eruit gehaald
En de korst kan na koelen gevuld worden met de vulling die erin moet.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten