Broodpudding met Rum Rozijnensaus
Ingredienten
Boter voor de ovenschaal
2 theelepels sinaasappel zeste
1/4 cup sinaasappelsap
1/2 cup rum
1 1/2 cups rozijnen
6 grote eieren
2 cups volle melk
1 cup room
1 cup suiker
2 theelepel vanille extract
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
brood als brioche of pannetone, in dobbelsteentjes gesneden
Bereiding:
Verwarm de oven 180 graden
Beboter een ovenschaal in met boter
Doe de sinaasappelsap in een pannetje doe de rum en de rozijnen erbij
Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen
Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen
Doe de rozijnen in een zeef en laat goed uitlekken
Doe in een andere kom de eieren, melk, room, suiker, vanille extract,zout, kaneel en nootmuskaat
Klop de massa doorelkaar
Voeg het brood,de rozijnen en de sinaasappelzeste toe
Roer alles goed door
Doe het mengsel in de beboterde ovenschaal of in ingevette minipannetjes
Zet de ovenschaal of pannetjes op een bakblik
Doe in de oven en bak ze goudbruin (ca 30 a 35 minuten)
Prik met mes in midden van de pudding
Is het mes droog dan is de pudding gaar.
0 reacties:
Een reactie posten