Hamlapjes met Rozemarijn en Honing
Ingredienten
600 g magere hamlappen
zout en versgemalen peper
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 (rode) ui, gesnipperd
250 ml vleesbouillon (van tablet)
of runderfond
200 ml rode wijn
1 eetl. honing
2 eetl. olijfolie
1 eetl. versgehakte rozemarijn
of 1 theel. gedroogd
Bereiding
Snijd de hamlappen tot ongeveer gelijke lapjes. Bestrooi ze met zout en peper.
Doe de knoflook met ui, bouillon of fond, rode wijn en honing in een steelpan en laat dit zonder deksel tot 2/3 (300 ml) inkoken.
Verhit de olie in de braadpan
Bak hierin de hamlapjes rondom lichtbruin.
Giet de saus erbij en stoof het vlees zachtjes 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lapjes tot het vlees gaar is.
Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn toe.
Lekker met grove ratatouille
Grof gesneden aubergine, ui, courgette en tomaat
Gestoofd in olijfolie
Met zout en peper en gehakte tijm
0 reacties:
Een reactie posten