.
Waar anders dan in het Parijs van de 19de eeuw komt dit dessert vandaan.
De heerlijke combiatie van peer met ijs en gesmolten chocolade ontleent zijn naam dan ook aan de opera La belle Helene (1864)van Jacques Offenbach.
Om het geheel extra mooi te maken,kunnen er wat geroosterde amandelsnippers over de chocoladesaus worden gestrooid
Poire belle Helene
Ingredienten
4 rijpe handperen
1 1/2 dl water
1 eetlepel suiker
50 gram pure chocolade
25 gram boter
1/2 liter vanille roomijs
1/2 liter stijfgeklopte slagroom
evt. geroosterde amandelsnippers
Bereiding
Schil de peren en verwijder het klokhuis met een appelboor
Breng in een ruime pan water aan de kook
Voeg suiker toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken
Zet de peren rechtop in de pan en laat ze 10 minuten op laag vuur zachtkoken
Laat de peren in het kookvocht afkoelen
Smelt de chocolade au bain marie, voeg de boter toe en roer tot er een mooie glanzende saus ontstaat
Leg de peren op 4 bordjes en voeg hier 2 bolletjes ijs en een toef slagroom aan toe
Giet tenslotte de chocoladesaus over de peren
Garneer met de amandelen
Bron:Chocola
0 reacties:
Een reactie posten