.
Met deze warmte heeft bijna niemand zin in koken
Ik tenminste niet
Veel te warm.....
Maar gegeten moet er toch
Vandaag word het hier kipsate
En ik heb ze in de marinade gezet
Dus vanavond even in de grillpan of we steken het kleine bbqtje aan
Sla erbij en stokbroodje met kruidenboter
Dat is toch al een feestmaal.
En als je dan nog als sluitstuk de heerlijke ijsjes van Janine maakt....
Weet ik zeker dat de maaltijd geslaagd is.
Honing-Citroenmarinade
Ingredienten
2 geperste teentjes knoflook
sap en geraspte schil van 1 citroen
1 el fijngesneden tijmblaadjes
2 el fijngesneden verse koriander
2-3 tl honing
4 el olijfolie
zout en peper naar smaak.
Doe alle ingredienten in een kom
Roer alles door elkaar
Doe het vlees erin (in dit geval kipfilet stukjes)
Zorg dat de kip goed door de marinade word gehusseld
Laat het een paar uurtjes in de koelkast staan
Rijg de kipfiletstukjes op sateprikkers
Rooster ze op de grillpan of bbq
Lekker met stokbrood
TIP:Leg houten prikkers eerst een uurtje in een bakje koud water.
Ze verbranden dan niet op het vuur
1 dag geleden
1 reacties:
ohhh dat klinkt heerlijk, die moet ik uitproberen :))) maar dan met kalkoen, lekker. :)) doeiii liefs van mie
Een reactie posten