Aardbeien Cannoli Parfaits
500 gram aardbeien (schoongemaakt en in plakjes
3 eetlepels amaretto of orange likueur (Grand Marnier)
2/3 kop slagroom
1/3 kop poedersuiker
1 kop ricotta
1 theelepel kaneel
1/4 kop ongezouten pistache noten (gehakt)
24 amaretti koekjes (verkruimeld)
Chocolade geraspt
Bereiden
Doe de aardbeien in een schaal met de amaretto of andere likeur
Dek af en zet in de koelkast voor 3 uurtjes
Sla de slagroom met het suiker stijf in een grote schaal
Neem een andere schaal en doe hierin de helft van de slagroom en de ricotta
Schep dit voorzichtig door elkaar
Doe daarna de overige slagroom en de kaneel erdoorSchep voorzichtig de pistache nootjes erdoor
Neem 4 grote parfaitglazen en doe in elk een laag verkruimelde amaretti koekjes
Doe hierop een laagje aardbeien
Daarover heen een laagje slagroom mengsel
Herhaal deze laagjes nog eens
Zet bovenop een hele aardbei
Strooi er de chocolade over
Bron: Foodnetwork
0 reacties:
Een reactie posten