.
Dit heb ik al een hele tijd niet meer gemaakt (en gegeten)
Daar komt vandaag verandering in
Vandaag eten we Boeuf Bourguignon
En ik kook lekker een grote pan
Wat over is gaat in de vriezer
Makkelijk als er weer een hittegolf komt
Dan hoef ik niet lang in de keuken te staan......
Boeuf Bourguignon
Ingredienten:
1 kg magere runderlappen
zout/peper
bakboter
120 gr spekreepjes
4 eetl zilveruitjes
2 eetl bloem (tarwebloem)
1.5 dl bouillon (1 blokje)
3.5 a 4 dl rode wijn
150 gr champignons
tijm
2 laurierblaadjs
1 eetl peterselie
Vlees in blokjes snijden en bruin bakken in wat boter.
Zodra het bruin is vlees uit de pan halen en hierin de spekjes even bakken, dan spekjes eruit en de uitjes kort hierin laten bakken.
Daarna het vlees terug in de pan doen en de bloem toevoegen, dit 2 min laten garen.
Daarna al roerend de bouillon erbij schenken en vervolgens de rode wijn, de laurier en de tijm, dit 2.5 uur laten stoven.
De laatste 15 min de spekjes en champignons toevoegen en voor het opdienen wat peterselie over het gerecht.
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten