.
Dit heb ik al een hele tijd niet meer gemaakt (en gegeten)
Daar komt vandaag verandering in
Vandaag eten we Boeuf Bourguignon
En ik kook lekker een grote pan
Wat over is gaat in de vriezer
Makkelijk als er weer een hittegolf komt
Dan hoef ik niet lang in de keuken te staan......
Boeuf Bourguignon
Ingredienten:
1 kg magere runderlappen
zout/peper
bakboter
120 gr spekreepjes
4 eetl zilveruitjes
2 eetl bloem (tarwebloem)
1.5 dl bouillon (1 blokje)
3.5 a 4 dl rode wijn
150 gr champignons
tijm
2 laurierblaadjs
1 eetl peterselie
Vlees in blokjes snijden en bruin bakken in wat boter.
Zodra het bruin is vlees uit de pan halen en hierin de spekjes even bakken, dan spekjes eruit en de uitjes kort hierin laten bakken.
Daarna het vlees terug in de pan doen en de bloem toevoegen, dit 2 min laten garen.
Daarna al roerend de bouillon erbij schenken en vervolgens de rode wijn, de laurier en de tijm, dit 2.5 uur laten stoven.
De laatste 15 min de spekjes en champignons toevoegen en voor het opdienen wat peterselie over het gerecht.

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Boeuf Bourguignon
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Rundvlees
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediƫnten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Stoofpeertjes Taart Wie lust er nu geen stoofpeertjes ?..... Ik denk dat iedereen die wel lekker vind. In een taart verwerk...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Kip met Aardappeltjes, Pruimen en Granaatappelsaus. In dit heerlijke recept van Yotam Ottolenghi word pomegranatemolasse of syrup g...
-
Bananen Caramel Saus. Heerlijk over ijs, vla en in trifles Maar super lekker in combinatiemet deze cupcakes Ingredienten: ...

0 reacties:
Een reactie posten