Gevuld Italiaans Brood
Koude dag...
Terwijl je dit brood in de oven stopt....
Eerst een kom soep als je dan thuis komt,
En is het heerlijk genieten van deze lunch
of met een salade erbij van een heerlijke avondmaaltijd
Ingredienten:
1 italiaans brood
125 gram boter (gesmolten)
1/8 cup olijfolie
3 theelepels geperste ui
2 a 3 knoflookteentjes (geraspt)
1 eetlepel mosterd (dijon)
1 theelepel maanzaadjes
gehakte peterselie
350 gram geraspte kaas (cheddar en/of gruyere)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de gesmolten boter met de olijfolie, ui, knoflook, mosterd, maanzaadjes en de peterselie in een kom
1. Snij het brood diagonaal van boven naar onder in (tot je bijna de onderkant raakt)
Doe dit ook de andere kant op, zodat je een ruitpatroon krijgt.
2. Giet voorzichtig het boter,knoflook uimengsel in deze ingesneden X sneetjes.
3. Vul deze daarna met de geraspte kaas
Zorg dat alles sneetjes goed gevuld zijn
Wikkel het brood in folie, zodat het goed bedekt is en bak 15 a 20 minuten in de oven.
Haal uit de oven en haal de folie eraf
Zet weer terug in de oven en bak nog 10 minuten tot de kaas goed gesmolten is.
En dan......smullen maar
recept adapted from Monster Mama
0 reacties:
Een reactie posten