Rosti met Vacherin d`Or
Een heerlijk lunch gerechtje
Maar met salade en stokbrood een volwaardige hoofdmaaltijd.
Ingredienten:
250 gram aardappelen (geschild en geraspt)
1 ei
150 gram vacherin d`or
2 eetlepels boter
2 eetlepels olie
Peper en zout uit de molen
(voor garnering)
Plakjes gebakken bacon
Enkele sprietjes tuinkers
Bereiden:
Schil de aardappelen en rasp ze grof.
Druk er zoveel mogelijk vocht uit met je handen
Klop het ei en hussel de geraspte aardappel erdoor
Breng op smaak met peper en zout
Verhit de olie in een koekenpan.
Schep bergjes rosti in de pan en bak de rosti langzaam bruin en gaar
(Je kunt ook 1 grote rosti bakken en in punten snijden)
Leg op de hete rosti een stukje kaas zodat het mooi smelt
Garneer met stukje bacon en tuinkers.
0 reacties:
Een reactie posten