Kip met Saus van Parmezaanse Kaas en Zongedroogde Tomaatjes.
Een vlug en smakelijk gerecht.
Lekker met rijst, quinoa maar ook met aardappeltjes en groente
Ingredienten:
4 kipfilets
1 eetlepel olie
2 teentjes knoflook
1/4 theelepel gedroogde chilivlokken
1/4 cup witte wijn (droog)
3/4 cup kippenbouillon
1/2 cup slagroom
1/4 cup zongedroogde tomaten uit olie (fijn gesneden)
1/4 cup parmezaanse kaas (geraspt)
zout & peper
1/4 cup basilicumblaadjes (fijn gesneden)
Bereiden:
Doe de olie in de pan (halfhoogvuur)
Doe de kip erbij en laat ze bakken tot ze gaar en goudbruin zijn.
Haal de kip uit de pan
Voeg de knoflook en chilivlokken toe
Laat even sauteren (ca 1 minuut)
Voeg de wijn toe en roer de aanbaksels los van de bodem
Voeg de bouillon, room, zongedroogde tomaten en de parmezaanse kaas
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog sudderen tot de saus is ingedikt (3 a 5 minuten)
Voeg de kip toe met het sap wat er is uitgelekt
Breng op smaak met peper en zout.
Haal van het vuur en voeg de basilicum toe.
TIP:
Je kunt ook een handje gehakte verse spinazie toevoegen.
0 reacties:
Een reactie posten