Zarzuela
Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje
Ben je visliefhebber dan zeker wel...
Lekker met stokbrood om in de saus te dopen,
Je zou je vingers erbij op eten.
Ingredienten:
2 knoflookteentjes
1 ui
1/2 rode paprika
1 & 1/2 cup tomaatblokjes (blikje of pak)
1 kabeljouw filet
1 inktvis (schoongemaakt en in ringetjes)
10 grote garnalen
10 verse mosselen
1 theelepel thijm (gedroogd)
1 theelepel gerookte paprikapoeder
snufje saffraan (in poedervorm)
1/2 theelepel suiker
1 & 1/2 cup visbouillon
1/4 cup water
10 amandelen (geblancheerd)
4 eetlepels virgin olijfolie
zeezout
verse peterselie (gehakt)
Bereiden:
Plet de knoflook en snipper de ui fijn, snijd de paprika in blokjes en snijd de visfilet in zes stukjes
Maak de pan heet en voeg 3 eetlepels olijfolie toe
Als de olie heet is de inktvis ringetjes kruiden met zout en peper en bakken in de hete olie (ca 2 minuten)
Haal de inktvis uit de pan en zet opzij.
Doe de gesnipperde ui in de pan en bak ze ca 3 minuten, voeg de knoflook toe
Roer goed om en voeg de paprika toe
Roer goed door en laat pruttelen ca 3 minuten.
Voeg de tijm, de paprikapoeder en snufje zout toe
Roer goed door
Voeg 1 & 1/2 cup tomatenblokjes erbij met een snuf suiker,
Laat 5 minuten pruttelen
Voeg dan de visbouillon, 1/2 cup water en de saffraan toe.
Mix alles goed en laat aan de kook komen,
Zet nu het vuur op laag vuur
Rooster de amandelen ca 4 minuten
Doe ze in een blender met 2 theelepels verse peterselie
Gebruik de pulseknop tot er een mooie pasta vormt
Of gebruik de vijzel om alles fijn te hakken
Voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
Roer goed door en doe dit in de pan met het mengsel van ui/tomaat e.d.
Na ca 10 minuten verdeel je de visfilet, inktvis en de grote garnalen over de pan
Doe het deksel erop en laat 5 minuten koken
Haal de deksel eraf.
De mosselen moeten nu open zijn en de vis gaar.
Haal van het vuur en strooi er peterselie over
0 reacties:
Een reactie posten