Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Mediterranean Seafood Stew - Zarzuela de Pescado



Zarzuela

Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje
Ben je visliefhebber dan zeker wel...
Lekker met stokbrood om in de saus te dopen,
Je zou je vingers erbij op eten.

Ingredienten:

2 knoflookteentjes
1 ui
1/2 rode paprika
1 & 1/2 cup tomaatblokjes (blikje of pak)
1 kabeljouw filet
1 inktvis (schoongemaakt en in ringetjes)
10 grote garnalen
10 verse mosselen
1 theelepel thijm (gedroogd)
1 theelepel gerookte paprikapoeder
snufje saffraan (in poedervorm)
1/2 theelepel suiker
1 & 1/2 cup visbouillon
1/4 cup water
10 amandelen (geblancheerd)
4 eetlepels virgin olijfolie
zeezout
verse peterselie (gehakt)

Bereiden:

Plet de knoflook en snipper de ui fijn, snijd de paprika in blokjes en snijd de visfilet in zes stukjes
Maak de pan heet en voeg 3 eetlepels olijfolie toe
Als de olie heet is de inktvis ringetjes kruiden met zout en peper en bakken in de hete olie (ca 2 minuten)
Haal de inktvis uit de pan en zet opzij.
Doe de gesnipperde ui in de pan en bak ze ca 3 minuten, voeg de knoflook toe
Roer goed om en voeg de paprika toe
Roer goed door en laat pruttelen ca 3 minuten.
Voeg de tijm, de paprikapoeder en snufje zout toe
Roer goed door
Voeg 1 & 1/2 cup tomatenblokjes erbij met een snuf suiker,
Laat 5 minuten pruttelen
Voeg dan de visbouillon, 1/2 cup water en de saffraan toe.
Mix alles goed en laat aan de kook komen,
Zet nu het vuur op laag vuur
Rooster de amandelen ca 4 minuten
Doe ze in een blender met 2 theelepels verse peterselie
Gebruik de pulseknop tot er een mooie pasta vormt
Of gebruik de vijzel om alles fijn te hakken
Voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
Roer goed door en doe dit in de pan met het mengsel van ui/tomaat e.d.
Na ca 10 minuten verdeel je de visfilet, inktvis en de grote garnalen over de pan
Doe het deksel erop en laat 5 minuten koken
Haal de deksel eraf.
De mosselen moeten nu open zijn en de vis gaar.
Haal van het vuur en strooi er peterselie over




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten