Mini Trifles met Limocello en Blauwe Bessen
Trifle is niet alleen lekker...
Maar ook een feest voor het oog.
Deze trifle kun je in glaasjes maken of
in een grote schaal
Als het maar glas is, zodat je de laagjes mooi ziet.
Ingredienten:
Voor de fruit siroop:
5 eetlepels fijne suiker
120 ml limoncello
1 theelepel arrowwroot (of maizena)
450 gram blauwe bessen
Voor het mascarponemengsel:
5 medium eieren
120 gram licht bruine suiker
250 gram mascarpone
6 eetlepels lemoncurd
1/2 ( madeira)cake (in stukjes)
Voor de bovenlaag:
400 ml slagroom (geklopt met beetje suiker)
zest van 1 citroen om te garneren.
Bereiden:
Doe in een kleine pan 300 ml water met de suiker
Laat op halfhoog vuur de suiker smelten (ca 5 minuten)
Haal 3 eetlepels van de siroop uit het pannetje en zet opzij.
Roer er de limoncello door en roer goed
Laat afkoelen
Mix de arrowroot of maizena met 2 eetlepels koud water
Doe de bessen in een pan (Hou een handje apart voor garnering)
Voeg de 3 eetlepels siroop toe en zet op halfhoog vuur tot de bessen koken (2 a 3 minuten)
Het mengsel moet nu jamachtig zijn.
Maak de bessen stuk met een vork zodat ze gekneusd zijn
Voeg het arrowroot of maizenamengsel toe
Roer goed door en laat 1 minuutje doorpruttelen
Haal van het vuur en laat afkoelen
Klop het wit van de eieren in een kom tot je pieken krijgt
Doe de eidooiers en de suiker in een andere kom en klop tot een lichte massa
Voeg de mascarpone en lemoncurd toe en schep dit voorzichtig door.
Voeg nu het eiwit mengsel toe en schep dit voorzichtig door het mascarpone mengsel
Snijd de cake in blokjes en dip ze in het limoncello suikerstroopje
Verdeel ze over glazen of minipotjes
Schep een lepel van het mascarpone mengsel erover
Dan een lepel van het bessenmengsel
Herhaal deze laag nog eens
Zet koud weg voor minstens 2 uur
Om te serveren schep je op ieder glas een flinke dot slagroom en versier met de apart gehouden bessen en wat citroen zeste.
N.B.
Je kunt dit gerecht ook in een grote schaal serveren
Het ziet er dan zo uit.
Je kunt er ook wat geroosterde amandelschilfers over strooien.
0 reacties:
Een reactie posten