Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Mini Trifles met Limocello en Blauwe Bessen


Mini  Trifles met Limocello en Blauwe Bessen

Trifle is niet alleen lekker...
Maar ook een feest voor het oog.
Deze trifle kun je in glaasjes maken of
in een grote schaal
Als het maar glas is, zodat je de laagjes mooi ziet.

Ingredienten:

Voor de fruit siroop:

5 eetlepels fijne suiker
120 ml limoncello
1 theelepel arrowwroot (of maizena)
450 gram blauwe bessen

Voor het mascarponemengsel:

5 medium eieren
120 gram licht bruine suiker
250 gram mascarpone
6 eetlepels lemoncurd
1/2 ( madeira)cake (in stukjes)

Voor de bovenlaag:

400 ml slagroom (geklopt met beetje suiker)
zest van 1 citroen om te garneren.

Bereiden:

Doe in een kleine pan 300 ml water met de suiker
Laat op halfhoog vuur de suiker smelten (ca 5 minuten)
Haal 3 eetlepels van de siroop uit het pannetje en zet opzij.
Roer er de limoncello door en roer goed
Laat afkoelen
Mix de arrowroot of maizena met 2 eetlepels koud water

Doe de bessen in een pan (Hou een handje apart voor garnering)
Voeg de 3 eetlepels siroop toe en zet op halfhoog vuur tot de bessen koken (2 a 3 minuten)
Het mengsel moet nu jamachtig zijn.
Maak de bessen stuk met een vork zodat ze gekneusd zijn
Voeg het arrowroot of maizenamengsel toe
Roer goed door en laat 1 minuutje doorpruttelen
Haal van het vuur en laat afkoelen

Klop het wit van de eieren in een kom tot je pieken krijgt
Doe de eidooiers en de suiker in een andere kom en klop tot een lichte massa
Voeg de mascarpone en lemoncurd toe en schep dit voorzichtig door.
Voeg nu het eiwit mengsel toe en schep dit voorzichtig door het mascarpone mengsel

Snijd de cake in blokjes en dip ze in het limoncello suikerstroopje 
Verdeel ze over glazen of minipotjes
Schep een lepel van het mascarpone mengsel erover
Dan een lepel van het bessenmengsel
Herhaal deze laag nog eens
Zet koud weg voor minstens 2 uur
Om te serveren schep je op ieder glas een flinke dot slagroom en versier met de apart gehouden bessen en wat citroen zeste. 

N.B.
Je kunt dit gerecht ook in een grote schaal serveren


Het ziet er dan zo uit.
Je kunt er ook wat geroosterde amandelschilfers over strooien.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten