Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Muffaletta


Muffuletta Sandwich

Een broodje met italiaanse vleeswaren
Alle smaken van het zonnige zuiden in de tapenade
Dat moet wel lekker zijn.....


Ingredienten:

1  ciabatta brood
200 gram mozzarella 
200 gram provolone kaas
200 gram ham
1 ons salami
1 ons rauwe ham ( prosciutto)
75 gram soppresata (italiaanse worst )
1 cup olijfspread 



Homemade Olijfspread 

2 cups gemarineerde ontpitte olijven (zwarte en groene) 
1 cup gemarineerde artisjokharten (uitgelekt)
½ cup rode geroosterde paprika
2 selderijstengels (fijn gesneden)
¼ cup peterselie
2 theelepels oregano (gedroogd)
¼ theelepel rode pepervlokken
¼ theelepel zout
¼ theelepel peper 
¼ cup rode wijnazijn 
¼ - ½ cup olijfolie 

Bereiding:

Om de olijfspread zo goed mogelijk te krijgen moeten de ingredienten niet helemaal fijn zijn.
Hak dus alles met de hand fijn voor het beste resultaat.
Wil je vlugger klaar zijn doe alles in de blender of keukenmachine en gebruik de pulse knop
Doe de ingredienten voor de spread in de kom (nog niet de olijfolie en peper en zout)
Gebruik de pulseknop om fijn te maken.
Schraap de wanden steeds schoon om geen ongelijk mengsel te krijgen
Doe het mengsel als het goed van structuur is in een kom
Voeg 1/2 cup olijfolie toe en roer het door
Doe er meer olie bij als het erg droog is kruid af met peper en zout (kijk uit met de zout)
Laat 2 uurtjes staan of laat het een nachtje afgedekt in de koelkast staan



Snij het brood in de lengte door,
Haal iets broodkruim uit het brood (niet teveel)
Besmeer beide helften met de olijven spread laat ca 1 cm aan de randen onbedekt
Laat zoveel mogelijk vocht uit de olijvenspread in de kom achter (anders word het brood kledderig)
Beleg nu de onderste helft van het brood  met de vleeswaren en de kaas (doe niet te zuinig hiermee)
Leg de andere helft van het brood erop
Verpak het broodje in plasticfolie (strak)
(let op dat de tapenade er niet uit rolt)
Laat ze een nacht in de koelkast staan met iets zwaars erop.
Zodat de broodjes goed op elkaar blijven zitten.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten