Muffuletta Sandwich
Een broodje met italiaanse vleeswaren
Alle smaken van het zonnige zuiden in de tapenade
Dat moet wel lekker zijn.....
Ingredienten:
1 ciabatta brood
200 gram mozzarella
200 gram provolone kaas
200 gram ham
1 ons salami
1 ons rauwe ham ( prosciutto)
75 gram soppresata (italiaanse worst )
1 cup olijfspread
Homemade Olijfspread
2 cups gemarineerde ontpitte olijven (zwarte en groene)
1 cup gemarineerde artisjokharten (uitgelekt)
½ cup rode geroosterde paprika
2 selderijstengels (fijn gesneden)
¼ cup peterselie
2 theelepels oregano (gedroogd)
¼ theelepel rode pepervlokken
¼ theelepel zout
¼ theelepel peper
¼ cup rode wijnazijn
¼ - ½ cup olijfolie
Bereiding:
Om de olijfspread zo goed mogelijk te krijgen moeten de ingredienten niet helemaal fijn zijn.
Hak dus alles met de hand fijn voor het beste resultaat.
Wil je vlugger klaar zijn doe alles in de blender of keukenmachine en gebruik de pulse knop
Doe de ingredienten voor de spread in de kom (nog niet de olijfolie en peper en zout)
Gebruik de pulseknop om fijn te maken.
Schraap de wanden steeds schoon om geen ongelijk mengsel te krijgen
Doe het mengsel als het goed van structuur is in een kom
Voeg 1/2 cup olijfolie toe en roer het door
Doe er meer olie bij als het erg droog is kruid af met peper en zout (kijk uit met de zout)
Laat 2 uurtjes staan of laat het een nachtje afgedekt in de koelkast staan
Snij het brood in de lengte door,
Haal iets broodkruim uit het brood (niet teveel)
Besmeer beide helften met de olijven spread laat ca 1 cm aan de randen onbedekt
Laat zoveel mogelijk vocht uit de olijvenspread in de kom achter (anders word het brood kledderig)
Beleg nu de onderste helft van het brood met de vleeswaren en de kaas (doe niet te zuinig hiermee)
Leg de andere helft van het brood erop
Verpak het broodje in plasticfolie (strak)
(let op dat de tapenade er niet uit rolt)
Laat ze een nacht in de koelkast staan met iets zwaars erop.
Zodat de broodjes goed op elkaar blijven zitten.
0 reacties:
Een reactie posten