Aardappel Makreel Salade
Ik vind vis erg lekker...helaas ik eet het niet zo vaak als ik zou willen
Hubby is geen liefhebber van vis
Dus soms word er hier 2 potjes gekookt
En vaak zit er in mijn potje iets met vis
Deze salade word ook wel gemaakt
Ik volg dan het hele recept tot de vis erin gaat
Dan verdeel ik de salde in 2
In de een gaat de vis erbij en in de ander iets van gerookte kip en of kaas
Dus niet moeilijk met vele pannetjes en potjes.
Ingrediënten
800 g aardappels vastkokend, geschild
300 g broccoli, in roosjes
2 eieren
1 gestoomde makreel
4 eetlepels olijfolie
2 rode paprika's, in brede repen
2 eetlepels witte wijnazijn
1-2 eetlepels kappertjes (potje)
1 zakje bosuitjes (3 stuks), in ringetjes
Bereidingswijze:
Snijd de aardappelen in dunne plakjes en kook ze in ruim water met wat zout in 10 minuten beetgaar.
Voeg na 6 minuten de broccoliroosjes toe en kook deze in 4 minuten gaar.
Kook intussen de eieren in 8-10 minuten hard.
Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel het visvlees in stukken.
Verhit de olie in een wok en roerbak de paprikarepen in 3-4 minuten gaar.
Haal de wok van het vuur en sprenkel de azijn over de paprika.
Schep de kappertjes erdoor.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren.
Giet de aardappelen en de broccoli af
Meng ze in een kom met het paprikamengsel en de helft van de bosui en de helft van de makreel.
Breng de salade op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Verdeel de salade over 4 borden en verdeel de rest van de makreel en de bosui erover.
Garneer met de parten ei.
Bron: Recepten Vandaag
0 reacties:
Een reactie posten