Spaghetti Carbonara
Vandaag is het feest....
Dirk is jarig.....en van af vandaag heeft hij officieel zijn aow
Vanmorgen was het dus vroeg happy birthday zingen
En...hij mag kiezen wat hij wil eten...
En dat word natuurlijk spaghetti bolognese
Het recept daarvoor staat hier al op het bloggie
Dus ik heb de variant uitgezocht die ik lekker vind
En wel Spaghetti Carbonara....
En niet gillen van dat is moeilijk,want dat is het helemaal niet
En overheerlijk...(al zeg ik het zelf)
Zo maak ik mijn spaghetti carbonara
Maar vandaag dus niet....vandaag mag Dirk het zeggen
Per slot is hij de Birthday Boy vandaag
Ingredienten:
400 gram spaghetti
2 eierdooiers
200 gram spekblokjes
Olijfolie
2 teentjes knoflook (uit de knijper)
4 eetlepels fijngesneden peterselie
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
75 gram peccorino kaas (gemalen)
Bekertje creme fraiche
Peper
Zout
Bereiden:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen en laat uitlekken
Bak ondertussen de spekblokjes in de koekenpan,voeg de knoflook toe
Laat de spekjes krokant bakken
Voeg dit aan de gekookte pasta toe met de creme fraiche
Hussel even door en warm desnoods even bij
Klop de eierdooiers luchtig
Schep de kaas erdoor
Voeg de eidooiers met kaas toe aan de pasta en roer goed door
(door de hitte van de pasta garen de eidooiers en smelt de kaas)
Voeg peper en zout naar smaak toe
Roer de peterselie erdoor
Dien gelijk op....
Tip:Gebruik panchetta (italiaanse spek) om uit te bakken i.p.v. gewone spekblokjes
Vind je het dan nog vet gebruik dan half spekblokjes en half ham
0 reacties:
Een reactie posten