Gerookte Makreel Pate met Rammenas en Dille
Ingredienten:
115 gram cream cheese (kamertemperatuur)
2 eetlepels vers geraspte rammenas
2 eetlepels vers geperste citroensap
1 theelepel peper
2 eetlepels gehakte dille
Dilletopjes om te garneren
Doe alle ingredienten in een kom of keukenmachine
Mix alles doorelkaar tot een gladde massaIs het te dik doe er dan nog citroensap bij
Doe in een schaal en bedek met huishoudfolie
Zet in de koeling voor ca 6 uur
Rooster de sneetjes baquette en smeer de pate erop
Garneer met dille topjesBron:Taste Food
Wat is Ramenas en wat kan je er eigenlijk mee?
Rammenas en Radijs....Bron foto Groente en Fruit
Ramenas wordt ook wel rettich genoemd en de Japanse variant heet daikon.
Het is een langwerpige, witte wortel met een pittige smaak, iets scherper dan radijs.
Deze groente is dan ook familie van de radijs en wordt meestal rauw gegeten.
Gebruik tips: in plakjes op een boterham met magere kaas
in reepjes door een groene salade met een paar blokjes gerookte kip of magere feta (Apetina 10% vet) en een paar pijnboompitjes
in reepjes als hapje (eventueel met een dipsaus)
in reepjes door een groene salade met een paar blokjes gerookte kip of magere feta (Apetina 10% vet) en een paar pijnboompitjes
in reepjes als hapje (eventueel met een dipsaus)
Let er bij de aankoop van rettich op dat de wortels stevig zijn.
Om de rettich zo goed mogelijk te bereiden is het belangrijk om rettich te wassen en te schillen voor gebruik. Snij de wortel in plakjes of reepjes.
Rettich is het hele jaar door verkrijgbaar maar vooral in de periode van april tot en met november.
Voor meer rammenas en radijs recepten
Klik HERE
Voor meer rammenas en radijs recepten
Klik HERE
2 reacties:
euhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..... ramenas???? Nooit van gehoord. hellup Jeanne ☺
Hallo Janine
Ik heb plaatje geleend bij de groentewinkel en er info bij gezet
Je kent het vast wel...maar de naam is bij jou anders
Groetjes
Jeanne...
Een reactie posten