Paddestoelen Risotto
Waarom iedereen zo moeilijk doet over risotto begrijp ik niet...
Het is een simpel gerecht en heel makkelijk te maken
Het is echt niet moeilijk....
Alleen je moet erbij blijven om te roeren en bouillon toe te voegen
Maar dan heb je ook een heel romig rijst gerecht
Gewoon eens doen
Gebruik wel de rijst die goed is voor de risotto (arborio)
Risotto
Ingrediënten voor 4 personen
300 gr risottorijst (arborio)
300 gram gemengde paddestoelen
1 liter kippebouillon
1 knoflookteentje
1 ui
2dl witte wijn
3 eetl olijfolie
100 gr geraspe parmezaanse kaas
4 eetl gehakte basilicum
zout en versgemalen zwarte peper.
Bereiding
Borstel de paddestoelen schoon en halveer de hele grote paddestoelen
Snipper de ui en
Verhit 2 eetl olijfolie in een kookpan en bak daarin de ui gedurende 2min
Doe de knoflook erbij en bak even mee
Voeg er de paddestoelen aan toe en bak al roerend gedurende 5 min.
Doe er vervolgens de rijst bij
Roer goed om zodat de rijst een mooie coating heeft van de olijfolie
Doe de witte wijn erbij
En laat de rijst de wijn opnemen voor de bouillon erbij gaat.
Breng in de tussentijd de bouillon aan de kook.
Giet een beetje hete bouillon bij de rijst en roer
Wacht tot de rijst het vocht heeft opgenomen
Giet er dan weer wat bij
Doe dat tot alle vocht door de rijst is opgenomen
Neem de pan (of pot) van het vuur en roer er de basilicum doorheen
Schep op een schaal en serveer
Geef ergrof geraspte krullen parmezaanse kaas bij
0 reacties:
Een reactie posten