Hummus
Het word op verschillende manieren geschreven
Hummus,houmous,hoemoes...
Och het maakt niet uit
Een smeerseltje of dipsaus uit het Midden-Oosten
Zo gemaakt en met alles te dippen.....chips,pittahbroodjes en groente niet te vergeten
Vegetarisch en lekker van smaak
De tahini kun je ook vervangen door geroosterde sesamzaadjes
Ingredienten
2 en 1/2 cup kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
1/3 cup tahini tahini (sesam pasta)
1/4 cup olijf olie
2 eetlepel citroensap
1 theelepel komijn
2 teentjes knoflook (uit de knijper
3/4 theelepel zout
3 Theelepel water
Bereiden:
Laat de kikkererwten goed uitlekken
Doe ze in de keukenmachine en druk ca 10 x op de pulseknop
In dit stadium zijn de kikkererwten een beetje klonterig
Doe alle overige ingredienten erbij (behalve het water)
Voeg het water per theelepel toe en kijk of de dikte goed is
Laat de machine draaien tot alles goed vermengd is
Is het te dik naar je zin doe er dan nog een theelepel water bij
Doe de hummus in een schaaltje
Sprenkel er wat olijfolie over en versier met Paprika poeder, gehakte peterselie, gehakte olijven
Of pijnboompitjes (geroosterd)
En dippen,dopen en smeren maar....
0 reacties:
Een reactie posten