Strawberry Fool
Je ziet ze weer....de zomerkoninkjes
En er komt nog meer...het echte seizoen is maar net begonnen
Er zijn al volop aardbeien te koop
Ik heb hier hanging baskets in de tuin
En de aardbei doet het er goed in....hele trossen hangen eraan
Dus eerstdaags weer jam maken en ijs
Want aardbeien zijn gezond en lekker dus daar moet je van profiteren
Dit recept komt van oorsprong uit Engeland
Waar het een variant is op de gooseberry (klapbessen)fool
Ingredienten
1 a 2 eetlepels poedersuiker
1 organische citroen
100 ml slagroom
100 gram Griekse yoghurt
4-5 eetlepels zoete gecondenseerde melk
Aardbeien om te garneren
Bereiden
Was de citroen en haal met een zesteur de schil eraf
Pers het sap uit de citroenWas de aardbeien en haal na het wassen het kroontje eraf
Snijd ze de helft van de aardbeien in stukjes
Pureer de andere helft in een blender
Doe hier de poedersuiker door (1 a 2 eetlepels)
Schep 1 eetlepel citroensap en 1/2 theelepel citroenzeste door de puree
Doe de stukjes aardbei erbij en schep door elkaar
Klop de slagroom tot zachte pieken
Doe de yoghurt in een komMix de gecondenseerde melk de rest van de citroen en citroenzeste erdoor
Schep hier de slagroom voorzichtig door
Neem 2 mooie glazen en schep onderin een beetje van het room mengsel
Hier op een laag van de aardbeipureeHerhaal deze laagjes tot de glazen vol zijn
Garneer met verse aardbeien
Bron:dajana-bakerscorner
0 reacties:
Een reactie posten