Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Midnight Interlude


Midnight Interlude....

De naam alleen al klinkt prachtig
En als je het plaatje ziet...
Kijk je wat je voor ingredienten je nodig hebt....
Chocolade en room
Er is maar 1 oplossing
Maken en heel langzaam van genieten
mmmmmmmmmmmmmmmmm.............heaven

Pecan Shortbread

75 gram pecans (geroosterd)
3 eetlepels suiker
1/2 cup boter
1/2 theelepel vanilla extract
1 cup bloem
1/2 theelepel zout

Chocolade Pudding

1 cup slagroom
1/4 cup suiker
3 eidooiers
75 gram bittere chocolade (fijn gehakt)
25 gram melk chocolade (fijn gehakt)
1 eetlepel boter
1/4 theelepel vanille extract
2 eetlepels bourbon
snufje zout
1 pond cream cheese
1/2 cup plus 2 eetlepels suiker

Bourbon Geslagen Cream

2 cups heavy slagroom
2 eetlepels bourbon
Chocolade krullen (om te garneren)

Bereiden

Doe de pecannoten in een foodprocessor met de suiker
Pulseer 30 seconde
Doe in een mengkom de boter,vanille extract en het pecanmengsel
Doe de bloem en zout erbij en mix alles goed door
Laat het deeg 30 minuten rusten

Verwarm de oven voor op 170
Doe het deeg in een bakblik en druk goed aan
Prik met een vork in het deeg en bak ca 10 a 15 minuten of tot het goudbruin is
Laat afkoelen
Doe in een sauspan met dikke bodem de room en laat langzaam verhitten
Doe de eidooiers en suiker in een kom en roer goed door
Als de room heet is (niet koken) giet dan de helft bij het eimengsel onder voortdurend kloppen
Giet dit mengsel terug in de sauspan en andere helft van de room
Laat op het vuur indikken onder het roeren (ca 5 Minuten)tot vladikte
Haal van het vuur
Doe in een ander kom de pure en de melk chocolade met deboter,vanilleextract, zout en de bourbon
Giet het roommengsel erover
Roer door tot de boter en chocolade is gesmolten en goed is vermengd
Laat afkoelen in een kom
Bedek met huishoudfolie om geen vel te krijgen
Klop in een kom de cream cheese en half cup suiker tot alles zacht is
In een schone kom de slagroom half stijf kloppen
Doe er 2 eetlepels suiker en de bourbon bij
Klop tot je stijve pieken hebt
Hak de afgekoelde shortbread in stukken
Doe in mooie glazen
Doe er een beetje cream cheese mengsel over
Nu een laagje pudding
Doe dan de geklopte room erover
Laat minstens een uur staan of een nacht in de koelkast
Garneer met chocolade krullen

Bron: Chocolate Yummie

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten