Midnight Interlude....
De naam alleen al klinkt prachtig
En als je het plaatje ziet...
Kijk je wat je voor ingredienten je nodig hebt....
Chocolade en room
Er is maar 1 oplossing
Maken en heel langzaam van genieten
mmmmmmmmmmmmmmmmm.............heaven
En als je het plaatje ziet...
Kijk je wat je voor ingredienten je nodig hebt....
Chocolade en room
Er is maar 1 oplossing
Maken en heel langzaam van genieten
mmmmmmmmmmmmmmmmm.............heaven
Pecan Shortbread
75 gram pecans (geroosterd)
3 eetlepels suiker
1/2 cup boter
1/2 theelepel vanilla extract
1 cup bloem
1/2 theelepel zout
3 eetlepels suiker
1/2 cup boter
1/2 theelepel vanilla extract
1 cup bloem
1/2 theelepel zout
Chocolade Pudding
1 cup slagroom
1/4 cup suiker
3 eidooiers
75 gram bittere chocolade (fijn gehakt)
25 gram melk chocolade (fijn gehakt)
1 eetlepel boter
1/4 theelepel vanille extract
2 eetlepels bourbon
snufje zout
1 pond cream cheese
1/2 cup plus 2 eetlepels suiker
1/4 cup suiker
3 eidooiers
75 gram bittere chocolade (fijn gehakt)
25 gram melk chocolade (fijn gehakt)
1 eetlepel boter
1/4 theelepel vanille extract
2 eetlepels bourbon
snufje zout
1 pond cream cheese
1/2 cup plus 2 eetlepels suiker
Bourbon Geslagen Cream
2 cups heavy slagroom
2 eetlepels bourbon
Chocolade krullen (om te garneren)
2 eetlepels bourbon
Chocolade krullen (om te garneren)
Bereiden
Doe de pecannoten in een foodprocessor met de suiker
Pulseer 30 seconde
Pulseer 30 seconde
Doe in een mengkom de boter,vanille extract en het pecanmengsel
Doe de bloem en zout erbij en mix alles goed door
Laat het deeg 30 minuten rusten
Doe de bloem en zout erbij en mix alles goed door
Laat het deeg 30 minuten rusten
Verwarm de oven voor op 170
Doe het deeg in een bakblik en druk goed aan
Prik met een vork in het deeg en bak ca 10 a 15 minuten of tot het goudbruin is
Laat afkoelen
Prik met een vork in het deeg en bak ca 10 a 15 minuten of tot het goudbruin is
Laat afkoelen
Doe in een sauspan met dikke bodem de room en laat langzaam verhitten
Doe de eidooiers en suiker in een kom en roer goed door
Als de room heet is (niet koken) giet dan de helft bij het eimengsel onder voortdurend kloppen
Giet dit mengsel terug in de sauspan en andere helft van de room
Laat op het vuur indikken onder het roeren (ca 5 Minuten)tot vladikte
Haal van het vuur
Doe in een ander kom de pure en de melk chocolade met deboter,vanilleextract, zout en de bourbon
Giet het roommengsel erover
Roer door tot de boter en chocolade is gesmolten en goed is vermengd
Laat afkoelen in een kom
Bedek met huishoudfolie om geen vel te krijgen
Doe de eidooiers en suiker in een kom en roer goed door
Als de room heet is (niet koken) giet dan de helft bij het eimengsel onder voortdurend kloppen
Giet dit mengsel terug in de sauspan en andere helft van de room
Laat op het vuur indikken onder het roeren (ca 5 Minuten)tot vladikte
Haal van het vuur
Doe in een ander kom de pure en de melk chocolade met deboter,vanilleextract, zout en de bourbon
Giet het roommengsel erover
Roer door tot de boter en chocolade is gesmolten en goed is vermengd
Laat afkoelen in een kom
Bedek met huishoudfolie om geen vel te krijgen
Klop in een kom de cream cheese en half cup suiker tot alles zacht is
In een schone kom de slagroom half stijf kloppen
Doe er 2 eetlepels suiker en de bourbon bij
Klop tot je stijve pieken hebt
In een schone kom de slagroom half stijf kloppen
Doe er 2 eetlepels suiker en de bourbon bij
Klop tot je stijve pieken hebt
Hak de afgekoelde shortbread in stukken
Doe in mooie glazen
Doe er een beetje cream cheese mengsel over
Nu een laagje pudding
Doe dan de geklopte room erover
Laat minstens een uur staan of een nacht in de koelkast
Garneer met chocolade krullen
Doe in mooie glazen
Doe er een beetje cream cheese mengsel over
Nu een laagje pudding
Doe dan de geklopte room erover
Laat minstens een uur staan of een nacht in de koelkast
Garneer met chocolade krullen
Bron: Chocolate Yummie
0 reacties:
Een reactie posten