Aardbeien Roomijs
Zelf ijs maken is niet moeilijk
En met dit warme weer gaat een ijsje er altijd wel in
Ik heb aardbeien ijs gekozen, maar je kunt ook een andere fruitsoort nemen
Probeer eens bosbessen of abrikozen
Veel lekkerder dan kant en klaar gekocht ijs
Ingrediënten
500 gram aardbeien
250 gram suiker
1 blaadje gelatine
3 eidooiers
½ liter slagroom
250 gram suiker
1 blaadje gelatine
3 eidooiers
½ liter slagroom
Bereiding
Pureer de aardbeien met de hand, een blender of door een zeef en los in de ontstane puree al roerend de suiker op.
Week het blaadje gelatine in koud
Voeg aan de eierdooiers een scheutje slagroom toe en klop ze los.
Verwarm het mengsel voorzichtig (niet laten koken!) en voeg al roerend de rest van de slagroom toe.
Knijp het blaadje gelatine uit en voeg het bij het nog warme mengsel van eierdooiers en slagroom.
Voeg dit mengsel bij de aardbeienpuree en laat het geheel goed afkoelen in de koelkast.
Doe het mengsel in de ijsmachine en laat draaien tot de goede dikte is verkregen.
Doe het ijs in een diepvriesdoos en zet tot gebruik in de vriezer
Week het blaadje gelatine in koud
Voeg aan de eierdooiers een scheutje slagroom toe en klop ze los.
Verwarm het mengsel voorzichtig (niet laten koken!) en voeg al roerend de rest van de slagroom toe.
Knijp het blaadje gelatine uit en voeg het bij het nog warme mengsel van eierdooiers en slagroom.
Voeg dit mengsel bij de aardbeienpuree en laat het geheel goed afkoelen in de koelkast.
Doe het mengsel in de ijsmachine en laat draaien tot de goede dikte is verkregen.
Doe het ijs in een diepvriesdoos en zet tot gebruik in de vriezer
0 reacties:
Een reactie posten