Eigengemaakte Geitenkaas
Heerlijk....geitenkaas
Wie dit niet lust is een lastige eter (vind ik)
En geitenkaas is zo veelzijdig.....
Je kunt er echt veel mee doen
In dressing,op een toastje,op brood...
De mogelijkheden zijn legio....
En......met veel te combineren
En wat is er nu mooier dan eigen gemaakte geitenkaas....
Ingredienten
1 liter geitenmelk
1 citroen (uitgeperst)zout en peper
Verse bieslook
Kaasdoek of katoenen theedoek
Vergiet
Bereiden:
Voor ca 200 gram...
Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem
Haal van het vuur en doe gelijk het sap van de citroen in de melk
Roer goed door en laat paar minuten staan zodat de melk kan schiften
Hang de kaasdoek of katoenen theedoek in een vergiet
Giet het melk mengsel erin
Knoop de vier punten van de doek aan elkaar
Hang de verkregen zak aan een houten lepel boven een kom
Laat goed uitdruipen (minstens 2 uur, liefst langer)
Voordat je de kaas uit de "zak " haalt knijp je er goed in
Zodat het overtollige water eruit is
Schep de verkregen kaas in een kom
Kruid het met kaas en peper en bieslook
Doe in een schaaltje.
Tip:
Je kunt bij het kruiden allerlei smaakjes naar eigen idee toevoegen
Zoals olijfjes (fijngesneden)
Paprika (poeder of fijngehakt)
Knoflook
Mosterd
Vorm een rol en rol ze door de gekneusde peper...
Rol de kaas op in de folie en bewaar koel tot gebruik
Kortom...gebruik je fantasie en kruiden maar....Heerlijk, eigen gemaakte geitenkaas
0 reacties:
Een reactie posten