Chocoladebroodjes met Bananencompote
Een makkelijk receptje,
je hoeft geen bladerdeeg te maken (mag wel)
Maar kant en klaar is wel zo makkelijk voor een keer
Ingredienten:
1 vierkant vel kant-en-klaar bladerdeeg van 40 x 40 cm
pure chocolade
pure chocolade
Bananencompote:
1 banaan
snuifje suiker
1 cl honing
sap van halve citroen
snuifje suiker
1 cl honing
sap van halve citroen
Bereiding bananencompote:
Neem een kommetje en prak met een vork de banaan.
Voeg snuifje suiker, de honing en het citroensap toe en meng.
Bereiding chocoladebroodjes:
Snij het bladerdeeg in rechthoekjes van 12 x 8 cm.
Leg op ¼ van de helft van de deeglapjes een stuk chocolade.
Lepel wat bananencompote op de chocolade.
Bestrijk het bladerdeeg even in met wat water om een betere hechting te krijgen.
Leg op ¼ van de helft van de deeglapjes een stuk chocolade.
Lepel wat bananencompote op de chocolade.
Bestrijk het bladerdeeg even in met wat water om een betere hechting te krijgen.
Rol de bladerdeegstukjes op en duw de zijkanten goed aan.
Leg ze op de bakplaat.
Leg ze op de bakplaat.
Bestrijk met wat losgeklopt ei met een scheutje melk.
Laat de chocoladebroodjes bij voorkeur een halfuurtje rusten.
Bak af in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 15 à 20 minuten.
Laat de chocoladebroodjes bij voorkeur een halfuurtje rusten.
Bak af in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 15 à 20 minuten.
TIP:
Geen fan van banaan?
Probeer dan eens de combinatie van peer met geroosterde amandelen en chocolade
Bron: vt4.be
0 reacties:
Een reactie posten