Cranberry Roll
Nog 2 zakjes met Cranberry`s te gaan...
En dan zijn ze op......
De verse dan
Dus ijverig op zoek gegaan naar een receptje
Ik dacht aan Cranberry Souffle maar na even gegoogled te hebben
Stuitte ik op dit recept van een cakerol met cranberry souffle vulling
Op de website van Beste Recepten
(De moeite waard om er rond te neuzen, er staan heerlijke recepten)
En dat lijkt me toch ook heel erg lekker
En de souffle komt nog wel een keer dacht ik zo......
Ingredienten:
Biscuit:
4 eieren
150 gram suiker1 pakje vanillesuiker
150 gram bloem
1 pakje bakpoeder
Soufflé:
10 gram gelatine
250 ml room 33-35%100 gram suiker
200 gr cranberry (vers of bevroren)
(1/3 gekookt met 1 eetlepel suiker en door zeef gewreven en de andere cranberry`s erbij doen))
Bereiden:
Biscuit:
Eieren met suiker en vanillesuiker samen kloppen
1 zakje bakpoeder en het bloem toevoegen en mengenEen ovenschaal (30x 40) met bakpapier bekleden, het beslag in de vorm gieten (3-5 mm dikte).
In de oven zetten op 180° voor 10-12 min
Warme biscuit met bakpapier samen rollen en laten afkoelen
Soufflé:
De gelatine laten in water weken
Dan tot kookpunt brengen. Niet koken! Laten tot kamertemperatuur afkoelen.De room met suiker opkloppen tot stevig schuim
Gelatine toevoegen en mengen.
Voeg de cranberry`s toe
Mengen, in de koelkast zetten voor 30 min
De rol uitvouwen, met de soufflé insmeren
Biscuit terug oprollen, met de rest van soufflé smeren en in de koelkast zetten voor 3-4 uur
Biscuit rol met cranberry soufflé voorzichtig in porties snijden.
0 reacties:
Een reactie posten