GRILLED GAZPACHO
Soep....er zijn weinige die het niet lekker vinden
En tegenwoordig zijn er zoveel smaken soep
Gazpacho is echt een zomers soepje
En easy to make....
Om de groente eerst te grillen om er een lekkere grilsmaak aan te geven
was niet bij me op gekomen
Ik kwam het tegen op het blog van Apron String
Even uitproberen dus.....
Ook lekker om mee te nemen in een thermosfles bij een picknick
Zo blijft het lekker koel
Ingredienten:
1 komkommer (in lengte gehalveerd)
2 grote tomaten (door midden gesneden)1courgette (in lengte gehalveerd)
1 rode paprika (gehalveerd en zaadjes eruit)
1 pepertje (van zaadjes ontdaan)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
sap en rasp van 1 limoen
1 theelepel pepersaus
zout en peper
Bereiden:
Doe de groentes in een schaal en besprenkel met de olijfolie
Grill de groente tot er grill strepen op de groente verschijnenHaal ze er dan af en doe ze in de blender
Voeg de overige ingredienten toe
En draai alles tot een zachte soep
Zet tot gebruik in de koelkast
TIP:
Vind je de gazpacho te dik.....
Maak van een groente bouillonblokje een bouillon
Laat dit door en door koud worden
Giet zoveel koude bouillon bij de gazpacho tot je de dikte heeft die je lekker vind
Giet dit in glazen en garneer met komkommer
Strooi er beetje bieslook over
0 reacties:
Een reactie posten