Geitenkaas Spread
Met het EK Voetbal op de deurmat word er natuurlijk makkelijk gegeten in vele huishoudens
En vaak borrelhapjes en frieten genuttigd
Een lekker en gezond hapje zijn deze baquette sneetjes (of crackers) met een lekkere geitenkaas spread
Dit receptje kwam ik tegen bij My Recipes
Van tevoren klaar te maken.....
Dus geen gehol naar de keuken onder de wedstrijd
Zet op tafel en ieder kan zichzelf bedienen....
Ingredienten:
200 gram cream cheese (zacht)
200 gram geitenkaas (zacht)
2 knoflookteentjes (uit de knijper)
4 theelepels verse oregano (gehakt) of
1 & 1/4 theelepel gedroogde oregano
1/8 theelepel peper (uit de molen)
1/4 cup basilicum pesto
1/2 cup gedroogde tomaten in olie (fijn gehakt)
Voor garnering:
Gedroogde tomaten (in reepjes)
verse oregano takjes
Baquette plakjes of crackers
Bereiden:
Doe de eerste 5 ingredienten in de keukenmachine
Laat draaien tot een zacht goed gemengd mengsel
Bekleed een langwerpige vorm met huishoudfolie
Doe 1/3 van het kaasmengsel in de vorm
Strijk glad
Doe de pesto over het kaasmengsel
Hier boven op weer de helft van het overgebleven kaasmengsel
Strijk dit weer glad
Bestrooi met de gehakte tomaatjes
Doe het restant van het kaasmengsel erboven op
Bedek met huishoudfolie en zet in de koelkast voor 8 uur
Haal uit de koeling en haal het folie eraf
Leg een langwerpige schaal op de vorm en keer alles voor zichtig om
Haal de vorm eraf en de huishoudfolie
Garneer met tomaten reepjes en oregano takjes
Serveer met de baquette schijfjes of crackers
Bron: My Recipes
0 reacties:
Een reactie posten