Zoete Kruidige Gehaktballetjes
Kleine balletjes voor de borrel
Maar net zo lekker bij de maaltijd
En kids vinden kleine balletjes vaak leuker dan een grote bal gehakt
Puree of frietjes erbij met appelmoes en ze smullen ervan.
Ingrediënten
500 g mager gehakt
1 ei
2 eetlepels water
75 g gedroogde broodkruimels
3 eetlepels fijngehakte ui
Saus:
250 g cranberry saus
150 ml, hete chilisaus
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1 1/2 theelpl. citroensap
Bereiden:
De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
Meng in een grote kom het gehakt, ei, water, broodkruimels en ui.
Rol het mengsel tot kleine gehaktballen.
Bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, 1 keer draaien.
In een slowcooker of grote pan op laag vuur; meng de cranberry saus, chilisaus, bruine suiker en citroensap. Voeg gehaktballen toe en laat 1 uur zachtjes koken (stand low) alvorens te serveren.
Tip:
Dit gerecht kan zowel van runder- als varkens- of kalkoengehakt gemaakt worden.
Bron: Allrecipes
0 reacties:
Een reactie posten