Guisso de Pollo ( Kip Stoofpot )
Een lekker stoofpotje
Dat gaat er wel in met deze gure dagen
Ingrediënten
voor 4 personen:
250 gram witte rijst (of volkoren)
150 gram aardappelen
1 ui
1-2 teentje(s) knoflook
3 takjes koriander
200 gram groene paprika
3 lepels olijfolie
400 gram kippendijen of kip drumstick
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepels kurkuma
snufje nootmuskaat
70 gram tomatenpuree (1 blikje)
450 gram doperwten en worteltjes (diepvries)
Bereiden:
Kookt de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Maak de groenten schoon en snijd de aardappelen in middelgrote stukjes.
Snijd de ui, knoflook en koriander fijn en de paprika in repen.
Verhit in een braadpan de olijfolie en bak de fijngesneden knoflook samen met de ui in ongeveer 30 seconden.
Bak hierin de kippendijen (of kippendrumsticks) totdat ze een lichtbruine kleur krijgen. Voeg de paprikapoeder, kurkuma, nootmuskaat, peper en een beker water toe en roer het geheel goed door.
Doe vervolgens de tomatenpuree samen met de wortels, aardappelen en doperwten in de pan.
Roer het door totdat de tomatenpuree goed is opgelost.
Voeg als laatste de fijngesneden koriander toe.
Laat dit 30 minuten koken met een deksel erop.
Indien er tijdens het koken veel water verdampt, voeg dan nog een halve beker water toe.
Variatietip:
U kunt in plaats van kurkuma ook komijn toevoegen en ter decoratie kunt u extra fijngesnedenkoriander op u geserveerde maaltijd toevoegen!
Buen provecho!
Bron:Antoniusziekenhuis
0 reacties:
Een reactie posten