Hasselback Aardappeltjes
Gebakken aardappeltjes...maar net even anders
Lekker bij een salade of als side dish bij de bbq
Dit recept is voor 6 personen
Ingredienten:
6 grote aardappels
125 gram boter
3 eetlepels olijfolie
Zout & peper
bacon (verkruimeld)
geraspte cheddar kaas
Sour Creme
Peterselie
125 gram boter
3 eetlepels olijfolie
Zout & peper
bacon (verkruimeld)
geraspte cheddar kaas
Sour Creme
Peterselie
Bereiden:
Verwarm de oven voor (200 graden celsius)
Leg aluminium folie op een bakblik
Boen de aardappelen schoon
Snijd een dun plakje van de aardappel zodat hij blijft staan
Zet de aardappeltjes neer en snijd ze dun in (3 a 4 mm)
Snij ze niet tot de bodem in maar 3/4
Leg aluminium folie op een bakblik
Boen de aardappelen schoon
Snijd een dun plakje van de aardappel zodat hij blijft staan
Zet de aardappeltjes neer en snijd ze dun in (3 a 4 mm)
Snij ze niet tot de bodem in maar 3/4
Snij de boter in dun plakjes en doe de plakjes tussen de snede`s van de aardappel
(je kunt ook beetje olijfolie bij smeren)
Bak ze ca 45 minuten in de oven
Bedek ze met aluminiumfolie en bak ze nu 15 tot 30 minuten tot de aardappels gaar zijn
bestrooi met de kaas en de verkruimelde bacon
Knip de peterselie fijn en vermeng met de zure room
Serveer bij de aardappeltjes
Serveer bij de aardappeltjes
Bron: Jo Cook
2 reacties:
Wat een juweeltjes zijn dit zeg! Een tijdje geleden maakte ik deze aardappels ook wel eens, maar dan een zoutarme variant, wat meer naturel zeg maar. Ik ga dat binnenkort zeker weer eens doen, je hebt me weer enthousiast gemaakt!
Groetjes,
Martine
Het ziet er wel heel lekker uit, alleenn... Een beetje teveel boter voor mij, maar daar kan wat op gevonden worden toch?? ;)) liefs van mie
Een reactie posten