Cranberry Fudge
Fudge....mmmmmm,
Alle varieteiten lust ik wel...... (wie niet)
Met cranberry is wel mijn favoriet
Maar je kunt zoveel als "vulling" nemen
Denk eens aan fijn gehakte noten of gedroogd fruit
In allerlei soorten even lekker en echt niet moeilijk om te maken
Wel de chocolade au bain marie verwarmen
Anders eindig je met een harde korrelige massa....
Ingredienten:
300 gram witte chocolade
300 gram gezoete gecondenseerde melk (blikje Nestle) 30 gram ongezouten roomboter
80 gram gedroogde cranberries in kleine stukjes gesneden
een platte vierkante of rechthoekige vorm
(ik gebruikte 24x10cm) bekleed met bakpapier
Bereiding:
Verwarm in een pannetje op een heel klein pitje (of au bain marie) de gecondenseerde melk en de roomboter, Roer zodra de vloeistof warm is geworden de in stukjes gebroken witte chocolade erdoor.
Zodra de chocolade is opgelost, de pan van de warmtebron afhalen en de stukjes cranberry erdoor roeren.
Stort de fudge in de vorm, stijk de bovenkant glad en zet in de koelkast.
Na een nacht in de koelkast is de fudge voldoende opgesteven om in blokjes te snijden met een warm mes.
TIP: Je kunt i.p.v cranberry`s ook ander gedroogd fruit erdoor doen
(b.v Rozijnen of fijngesneden abrikoosjes)Foto: Internet
0 reacties:
Een reactie posten